Főoldal > DIÉTA > 6 remek alacsony kalóriatartalmú snack

6 remek alacsony kalóriatartalmú snack

diétakalórianasssnackuborka
0

Írta: and

Hideg uborkasaláta Az uborkának nagyon magas a víztartalma és alig tartalmaz kalóriát. Ez a zöldség nem csupán csodás frissítő, ám valóságos átváltozó művész is, ami képes úgy megújulni, ahogy csak szeretnéd. Ha savanyúbb ízekre vágysz, 2 kígyóuborkát reszelj le uborkareszelőn, keverd össze 1,5 deci hideg natúr joghurttal, fűszerezd sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, majd szórd […]

Hideg uborkasaláta

Az uborkának nagyon magas a víztartalma és alig tartalmaz kalóriát. Ez a zöldség nem csupán csodás frissítő, ám valóságos átváltozó művész is, ami képes úgy megújulni, ahogy csak szeretnéd. Ha savanyúbb ízekre vágysz, 2 kígyóuborkát reszelj le uborkareszelőn, keverd össze 1,5 deci hideg natúr joghurttal, fűszerezd sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, majd szórd meg a tetejét kaporral.

A keleties hangulathoz 2 kígyóuborkát hámozz meg, vágd fel hosszabb csíkokra, majd tegyél hozzá 1 gerezd fokhagymát és 1 fej aprított vöröshagymát. Helyezd egy tálba, keverj hozzá sót, borsot, chilit és ½ teáskanál cukrot, majd nyomkodd ki a levét. 1 csésze crème fraîche-ből, 1 kipréselt lime levéből, a gyümölcs húsából és 1 teáskanál Wasabi pasztából készíts öntetet, szórd meg apróra vágott korianderrel, öntsd rá az uborkasalátára, végül óvatosan keverd össze.

snackcikk1.jpg ()Könnyű csirkesaláta

Ha egy gyorsan elkészíthető finomságra vágysz, nassolási vágyadat remekül csillapíthatod az egészséges, ám annál ízletesebb csirkesalátával.

Hozzávalók 1 fő részére: 100 gramm csirkemell filé, 1 kis piros chili paprika, 1 kisebb póréhagyma, 50 gramm zsírszegény joghurt, 1 evőkanál narancslé, 10 gramm mustár, 50 gramm narancs, 2 levél római saláta. Mosd meg a húst és a chili paprikát, tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd kb. 12 percig. Miután kihűlt, kockázd fel a csirkemell filét, a chilit vágd vékony szeletekre, és tedd hozzá a felkarikázott póréhagymát. A joghurtból, a narancsléből és a mustárból készíts öntetet, és fűszerezd sóval, borssal. A narancsot vágd apróbb kockára, majd a hozzávalókat szedd a salátalevelekre, a tetejét pedig szórd meg chilivel.

Epres-spárgás saláta

A spárga nagyon egészséges és alacsony kalóriatartalmú, ami különösen jól harmonizál az eperrel. Fél kiló friss spárgát tisztíts meg, a fás végét távolítsd le, a szálakat vágd 3 részre, majd párold meg kevés sós, cukros, citromos vízben. 50 gramm epret negyedelj fel, karamellizálj 100 gramm cukrot, keverj hozzá 100 ml vizet és 100 ml eperbalzsamot, majd forrald kb. 5 percig. Szórd meg sóval, feketeborssal, szárított bazsalikommal, majd a spárgát és az epret forgasd bele kb. 80 gramm rucolába. Tálalhatod pirított fenyőmaggal is.

snackcikk2.jpg ()Sárgadinnye pármai sonkával

Ez az étel egy rendkívül ízletes és könnyű olasz snack, amit fogyaszthatsz előételként is. Egy kisebb, érett cukordinnyét hámozz meg, magozd ki, és dinnyevájóval formázz belőle kisebb golyócskákat. Szórd meg őrölt tarka borssal, locsold meg egy frissen facsart citrom levével, és pár csepp olívaolajjal. A friss, papírvékonyra szelt prosciuttot tekerd a dinnyegolyók köré és rendezd egy fodros salátalevélre. Fekete olívabogyóval isteni!

Kefires cukkinileves

A cukkinit bátran fogyaszthatod, hisz cseppet sem hizlal. 2 kisebb cukkinit moss meg, vágd le a végeiket, és reszeld le uborkareszelőn. 1 fej vöröshagymát apríts kockára, és dinszteld meg olajon a cukkinival együtt. Tegyél hozzá 2 doboz kefirt, 8 deci vegetás vízzel öntsd fel, fűszerezd sóval, borssal, majd locsold meg egy frissen facsart citrom levével, és forrald össze az egészet. Ha elkészült a leves, szórd meg a tetejét frissen aprított kaporral.

Mangós-almás morzsa

Lédús, alacsony kalóriatartalmú, és nagyon finom, nem hiába az angolok egyik kedvenc édessége. 3 almát és 2 friss mangót hámozz meg, vágd félbe, magozd ki és kockázd fel. A gyümölcsdarabokat helyezd egy tűzálló tálba, és melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra. 70 gramm lisztet keverj össze 40 gramm barnacukorral, 1 teáskanál gyömbérrel és 1 evőkanál hideg vajjal, majd dolgozd a keveréket az ujjaiddal morzsásra. Szórd meg vele a gyümölcsök tetejét és kb. 40 perc alatt süsd aranysárgára. A desszertet krémsajttal is szervírozhatod.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X