Főoldal > DIÉTA > Megtorpantál a diétában? 5 tipp a folytatáshoz

Megtorpantál a diétában? 5 tipp a folytatáshoz

0

Írta: and

Előfordult már veled, hogy kipróbáltad a barátnőd diétás praktikáit, ám míg nála szembetűnő volt a változás, addig nálad szinte semmi nem történt? Lehet, mindent tökéletesen csináltál, csak éppen a stratégia nem illett hozzád. Ahhoz, hogy sikeres légy a fogyókúrában csupán annyit kell tenned, hogy megkeresed az életstílusodhoz passzoló módszert, azt, ami neked jó és nem […]

Előfordult már veled, hogy kipróbáltad a barátnőd diétás praktikáit, ám míg nála szembetűnő volt a változás, addig nálad szinte semmi nem történt? Lehet, mindent tökéletesen csináltál, csak éppen a stratégia nem illett hozzád. Ahhoz, hogy sikeres légy a fogyókúrában csupán annyit kell tenned, hogy megkeresed az életstílusodhoz passzoló módszert, azt, ami neked jó és nem másoknak. De ahhoz, hogy újra felpörgethesd a diétád, próbáld ki ezt az öt trükköt, végülis a felesleges kilókon kívül nincs mit vesztened.

1. Kezdd a mozgással!

Azzal mindenki tisztában van, hogy az egészséges fogyókúra titka a helyes táplálkozás és a mozgás ötvözetében rejlik, de a kutatók már arra is rájöttek, hogy a sikeres diéta a rendszeres mozgás beiktatásával kezdődik. Ha már elegendő időt fektettél a mindennapi edzésbe, akkor az étkezést érintő változtatásokban is lelkesebb leszel.

2. A diétád legyen egyszerű!

megtorpan2.jpg ()A legtöbb sikeres fogyókúrázó nem feltétlenül a túlzó változatosságra esküszik, ha evésről van szó. Mert a bőség zavara (azaz a túl sokféle étel) csak stimulálja az étvágyadat, hiszen már csak a kíváncsiság miatt is megkóstolnál mindent. Szóval nyírbáld meg az ételek sokféleségét, készítsd magad a harapnivalóidat és ragaszkodj a jól bevált, egészséges receptekhez.

3. Figyelj a hétvégi kalóriákra!

Egy tanulmány szerint hétvégén hajlamosak vagyunk akár naponta 82 %-kal több kalóriát fogyasztani, és ennek nagy része zsíros ételekből és alkoholból származik. Ez persze nem tűnik annyira soknak, de egy év után ebből könnyen plusz egy kiló is lehet. A hétvége általában az az időszak, amikor elengedjük magunkat, de a fogyás pontos számokat és kalkulációt igényel, szóval nem foghatod azt a gyeplőt túlságosan lazára. Hagyd ki az extra koktélt és találj valami más módszert a pihenésre.

4. Hibaelhárítás

Ha egy kicsit „bűnözöl”, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, de ne is söpörd teljesen a szőnyeg alá a „tetted”. Ne azon gondolkodj, miért faltad fel a kekszes doboz egész tartalmát, hanem ötölj ki lépéseket, hogy legközelebb miként kerülheted el a szituációt. Ha inkább megoldani akarod a problémákat, ha ezt a megközelítést vallod, ezzel már azt is bizonyítod, hogy vállalod a felelősséget a cselekedeteidért, ami pedig kulcstényező a fogyókúra tekintetében is. Például, ha a céges bulin csak úgy habzsoltad az előételnek szánt falatokat, lehet, hogy ez azért volt, mert kihagytad az ebédet? Vagy ideges voltál a közelgő értekezlet miatt? Ha tetten érted az okokat, fogalmazz meg egy tervet, legközelebb mit teszel másként, ha ugyanebben a helyzetben találod magad.

5. Járj túl az étvágyad eszén!

Nem mindenkinél válik be a hat kis étkezés a nap folyamán, amivel elvileg kontrollálható az étvágy. Az evés gyakran csak fokozza az esélyét annak, hogy később még elcsábulunk egy-két hizlaló falatra. Ahhoz, hogy kordában tartsd a kalóriákat csak a három nagyobb étkezést fogyaszd el és hagyd ki a köztes rágcsálnivalókat. Akár még az ennivaló látványa is felkorbácsolhatja az étvágyadat, így tehát a legkifizetődőbb az, ha semmi sincs szem előtt. Jobb, ha még a maradékot is alufóliába csomagolod el, nem átlátszó dobozokban tartod, így nem fogsz kísértésbe esni, ha kinyitod a hűtőt.

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X