Főoldal > DIÉTA > 3 egészséges és laktató leves télre

3 egészséges és laktató leves télre

laktatólevesmeleg
0

Írta: and

A forró, laktató és ízletes levesek tökéletesen passzolnak a hideg, téli napokhoz. Ugord át a konzerv leveseket, amelyek tele vannak nátriummal és egyéb E-betűs összetevőkkel, és próbáld ki az alábbi házi recepteket. Minden tál leves ugyanis kielégítő és alacsony kalóriatartalmú megoldást kínál számodra, ha megéheznél. Rizsleves pulykahússal A pulyka barna rizzsel és csirkelevessel kombinálva gyors […]

A forró, laktató és ízletes levesek tökéletesen passzolnak a hideg, téli napokhoz. Ugord át a konzerv leveseket, amelyek tele vannak nátriummal és egyéb E-betűs összetevőkkel, és próbáld ki az alábbi házi recepteket. Minden tál leves ugyanis kielégítő és alacsony kalóriatartalmú megoldást kínál számodra, ha megéheznél.

Rizsleves pulykahússal

A pulyka barna rizzsel és csirkelevessel kombinálva gyors és könnyű módja annak, hogy felhasználd a maradékot. A fagyasztott vegyes zöldség és az alacsony nátriumtartalmú konzervleves csökkenti az elkészítési időt, mégis egy ínycsiklandozó, forró ételt eredményez.

Hozzávalók:
2 csésze aprított főtt pulyka
1 felszeletelt zeller
1 apróra vágott hagyma
4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves
2 csésze fagyasztott vegyes zöldség felolvasztva
1 csésze főtt barna rizs
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése:
Önts olajat az edénybe, és melegítsd közepes lángon. Tedd az edénybe a zellert, a hagymát és fagyasztott vegyes zöldséget, és főzd pár percig. Majd add hozzá a húslevest és a rizst, keverd meg a keveréket. Rakd hozzá a pulykát, és főzd tovább. Sózd, borsozd ízlés szerint.

leves2.jpg ()

Csirkés-cukkinis burgonyaleves

Pár jókora krumpli, csirkemell és cukkini, és kész is a tökéletes téli leves. Az ízletes zöldségek és egy csipetnyi szerecsendió garantálja a tökéletes ízélményt.

Hozzávalók:
0,9 kg hámozott és négyzet alakú darabokra vágott burgonya
0,9 kg csirkemell
0,9 kg négyzet alakú darabokra vágott cukkini
2 közepes hagyma apróra vágva
5 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves
1/2 teáskanál szerecsendió
1 evőkanál cukrozatlan görög joghurt (kihagyható)

Elkészítése:
Helyezd az összes hozzávalót egy nagy edénybe rétegenként: először a krumplit, rá a csirkét, majd a cukkinit, végül a hagymát rakd bele. Öntsd rá az alacsony nátriumtartalmú csirkelevest és szórd meg a tetejét szerecsendióval. Fedd le és főzd alacsony lángon 8-10 órán keresztül. Főzés után szaggasd darabokra a csirkét egy villával. Amikor tálalásra kész, adj egy evőkanál natúr görög joghurtot minden tányér leveshez.

Gombás árpaleves

Olyan egyszerű hozzávalókból áll ez a könnyű leves, mint az árpa vagy a gomba. Az árpaszemek telt ízt varázsolnak az asztalodra, ameddig a rengeteg zöldségnek köszönhetően alacsony energiatartalmú ebédhez juthatsz.

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
3 hámozott és apróra vágott sárgarépa
3 csésze szeletelt gomba
3 doboz alacsony nátriumtartalmú zöldségleves
1 csésze főtt árpa
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése:
Hevítsd az olívaolajat egy edényben közepes lángon. Jöhet a hagyma és a sárgarépa, főzd őket puhára. Majd add hozzá a gombát és azt is főzd puhára. Ezután öntsd hozzá a zöldséglevest és az árpát, és lassú tűzön főzd 10 percig. Keverd, amíg össze nem áll. Végül sózd, borsozd ízlés szerint.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X