Főoldal > DIÉTA > Ezekből az ételekből bármennyit ehetsz!

Ezekből az ételekből bármennyit ehetsz!

chia magcsirkehúsdiétaleves
0

Írta:

Vannak ételek, amik bár telítenek és a jóllakottság érzését keltik benned, mégis nagyon alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. Ezekből annyit ehetsz, amennyi csak beléd fér, ugyanis egészen biztosan nem fogsz tőlük meghízni.

Levesek

Nincs is jobb, mint a főétkezést előétel gyanánt egy csésze levessel kezdeni. Szerencsére hazánkban igen nagy kultusza van a levesfogyasztásnak, ezért számtalan finomabbnál finomabb lédús előétel közül válogathatsz – lelkifurdalás nélkül. Válassz olyan leveseket, amik rántás vagy habarás, illetve tésztabetét nélkül készülnek, viszont annál több zöldséggel és sovány hússal.

Alma

Ez az a gyümölcs, amit minden nap kellene fogyasztanod. Kifejezetten kevés kalóriát tartalmaz, és bár mint minden gyümölcs, az almában is található gyümölcscukor, magas rost- és pektintartalma miatt azonban igen gyorsan eltelít. A legjobb, ha egy kiadós reggelit követően a délelőtti órákban fogyasztod, így tuti, hogy nem fog reszketni a kezed az éhségtől, mire delet üt az óra.

Chia mag

A chia mag manapság a fogyókúrázók és az egészséges életmódot követők egyik kedvenc eledele. Hihetetlenül egészséges és laktató, és mivel saját súlyuk több, mint tízszeresét is képesek felvenni, igen kevés elég ahhoz, hogy telítődjön a gyomrod. Szinte minden főétkezésbe beépíthető, sőt ajánlott is minden étkezés előtt fogyasztani belőle egy kicsit, ha szeretnél pár kilót ledobni, mert a chia magok után már sokkal kevesebb ételt fogsz utána legyűrni a torkodon.

Quinoa

Talán egyre többeknek cseng ismerősen ez a sokáig teljesen ismeretlen inka gabonaféle. Kiváló tápértéke, ezzel szemben rendkívül alacsony kalóriatartalma miatt érdemes beépíteni még a legszigorúbb diétákba is. Mivel íze semleges, akár sós, akár édes ételek elkészítéséhez is kiváló alapanyag. Készíthető belőle köret, leves, főétel, de akár desszert is. Itt az ideje tehát, hogy közelebbről is megismerkedj a quinoával!

Szárnyas húsok, halak

A vegetáriánus étrendet még manapság is sokan egyfajta fogyókúraként azonosítják. Természetesen ez nem igaz, azok az emberek, akik nem esznek húst, nem azért teszik, mert fogyni szeretnének. A sovány húsok és halak fogyasztása kifejezetten szükséges a szervezet számára, hiszen kitűnő fehérjeforrásnak számítanak, amik laktatóak, segítenek az izomnövekedésben, és nem fogsz elhízni tőlük.

Humusz

A humusz nem más, mint csicseriborsókrém, és a mai reformkonyhák egyik legfontosabb alapanyaga. Rendkívül sokoldalúan felhasználható, akár elő- vagy főételként, levesként, köretként, de salátákhoz, mártások készítéséhez is. Mivel élelmi rostokban igen gazdag, igen gyorsan teltségérzetet okoz, azért kedvelik olyannyira a fogyókúrázók.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X