Főoldal > DIÉTA > 5+1 egyszerű és betartható tipp a fogyókúrához

5+1 egyszerű és betartható tipp a fogyókúrához

diétafogyástipp
0

Írta: and

1. Ne halogasd! “Na még ezt megeszem, aztán többet nem, holnaptól fogyókúra!” “Majd holnaptól, ez még megeszem, ennyi biztosan nem árthat!” Biztosan te is sűrűn ismételgetted ezeket a mondatokat, aztán másnap és azután is még mindig ezt ismételgetted, közben pedig csak úgy kúsztak fel a kilók. A halogatás többnyire a “sosem kezdem el” előszobája. Tedd […]

1. Ne halogasd!

“Na még ezt megeszem, aztán többet nem, holnaptól fogyókúra!” “Majd holnaptól, ez még megeszem, ennyi biztosan nem árthat!” Biztosan te is sűrűn ismételgetted ezeket a mondatokat, aztán másnap és azután is még mindig ezt ismételgetted, közben pedig csak úgy kúsztak fel a kilók. A halogatás többnyire a “sosem kezdem el” előszobája. Tedd le a sütis villát, és kezdj neki még ma!

2. Nem mindegy mit és mikor!

Ne hagyd ki a reggelit! Ez nem azt jelenti, hogy sütivel kezdd a napot, de a reggeli azért fontos, hogy megfelelő energiával állj neki a napnak, és ne azon járjon az eszed, hogy bekapj valamit, mert nem bírod már az éhséget! Bármit ehetsz, de azzal nem árt tisztában lenni, hogy a szénhidrátban gazdag, főként édes reggelitől rövid időn belül újra éhes leszel, így ezek nem a legjobbak. Tízóraira dobj be egy joghurtot vagy egy gyümölcsöt, azzal kitartasz az ebédig, ami aztán legyen gazdag tápanyagokban, és ha lehet, legyen főtt étel. A zsíros falatokat hagyd ki, ellenben sok zöldség, és natúr hús mindenképpen legyen a tányérodon.

merleg2.jpg ()Kezdd levessel, az eltelít, így a második fogásból már nem fogsz tudni olyan sokat enni. Desszertnek gyümölcsöt fogyassz! A vacsorát ne túl későn, ha lehet, 18 óra előtt fogyaszd el, és semmi gyomrot terhelő ételt ne egyél.

Hagyd ki a cukros, szénhidráttal teli és zsíros ételeket, válassz salátákat, halat és párolt zöldségeket. Ha ezt betartod, néhány hét múlva már érezni fogod a különbséget. Arra figyelj, hogy semmi ne maradjon ki az étkezésedből, de mindent a maga idejében fogyassz! És még valami fontos: ne egyél többet, ha úgy érzed már jóllaktál!

3. Kisebbel is jóllakhatsz!

Biztos te is jártál már úgy, hogy étteremben kihoztak egy nagy tányért, a közepén egy pici valamit, amivel elvben jól kellett laknod. Aztán többnyire jól is laktál. Fordítsd meg! Tegyél kisebb tányért magad elé és pakold tele. Így a szemed és a gyomrod is megnyugszik. Sajnos hajlamosak vagyunk a nagy tányért teljesen telepakolni, és aztán ahogy szüleink tanították az utolsó falatig elpusztítani, nehogy ki kelljen dobni – ezt úgy is megelőzheted, ha kis tányért használsz az evéshez.

4. Sok folyadék

Ebben nincs megalkuvás, naponta minimum 2 liter vízre van szüksége a szervezetednek. Ásványvizet vagy forrásvizet fogyassz, a cukros üdítőket felejtsd el, azzal is spórolhatsz kalóriát, ráadásul a szomjat ezek az édes löttyök nem is oltják. A folyadékra nemcsak a hidratáltság miatt van szükség, de a méregtelenítésben is fontos szerepe van. Ráadásul eltelít, így kevésbé leszel éhes, mert sokszor az agyunk éhséget érzékel, pedig csak szomjasak vagyunk. Ha sportolsz, vagy nagyon meleg van, ennél többet kell meginnod naponta!

5. Mozgás, mozgás és mozgás

Nem adják könnyen az egészséges és karcsú alakot. Barátkozz meg a gondolattal, hogy bár a fogyás elérhető a megfelelő táplálkozással, a szép és tónusos testhez muszáj mozogni. De ne első felindulásból tedd, mert akkor hamar elszáll a lelkesedés. Válassz olyan mozgást, amit kedvelsz, és tudod, hogy kitartó leszel benne. Legalább heti három alkalommal mozogj, annak már rövid távon látható eredménye lesz!

+1 tipp: Dugd el a mérleget!

Egyik napról a másikra nem pattannak le a kilók, ha minden nap méred magad, csak a kedvedet szegi, és azt gondolod majd, hogy úgysem használ. Az eredményes és egészséges fogyás hosszú távon mutatkozik meg, nem elég hozzá pár nap. Ráadásul, ha az életmódodat is megváltoztatod, nem is lesz szükség méregetésre. Ha mégis ragaszkodsz a számokhoz, akkor várj vele legalább 3-4 hétig, és utána állj rá.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X