Főoldal > DIÉTA > Ezek voltak 2011 legnépszerűbb diétái

Ezek voltak 2011 legnépszerűbb diétái

diétaétrendsztár
0

Írta: and

HCG-diéta A HCG-diéta nem egy újkeletű dolog (kb. 50 éve alkalmazzák), azonban 2011-ben újra divatba jött. Ebben az évben ugyanis az emberek elözönlötték az orvosi rendelőket a fogyás reményében kért hormoninjekció miatt. A diéta erősen korlátozza a étrendet, napi 500 kalóriát engedélyez és a HCG hormon beadását. Azt állítják ugyanis, hogy a ez a hormon, […]

HCG-diéta

A HCG-diéta nem egy újkeletű dolog (kb. 50 éve alkalmazzák), azonban 2011-ben újra divatba jött. Ebben az évben ugyanis az emberek elözönlötték az orvosi rendelőket a fogyás reményében kért hormoninjekció miatt. A diéta erősen korlátozza a étrendet, napi 500 kalóriát engedélyez és a HCG hormon beadását. Azt állítják ugyanis, hogy a ez a hormon, ami a terhes nők szervezetében természetes módon fordul elő (fokozza a zsírégetést a gyermek táplálása érdekében), elősegíti, hogy a testzsír energiává alakuljon, így már limitált számú kalória elegendő anélkül, hogy éhes lennél. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nincsen olyan tanulmány, ami bizonyítaná a HCG-diéta biztonságos és hatékony voltát.

Paleolit táplálkozás

A jelszó: egyél úgy, ahogy réges-régen az ősemberek. A paleolit táplálkozás az ősember vadászó-gyűjtögető életmódján alapszik. Tehát rengeteg hús, friss tengeri hal, zöldség és gyümölcs szerepel benne, a gabonafélék, a tejtermékek, a hüvelyesek, a finomított cukrok és a feldolgozott élelmiszerek azonban tiltólistán vannak. A paleolit étrendben a fő hangsúly az általános egészségi állapot és az anyagcsere javításán van. A szakértők azonban megosztottak a diéta hatékonyságát illetően, különösképpen azért, mert néhány alapvető élelmiszer fogyasztása, mint amilyen a tejtermék és a gabona, szigorúan tilos.

diet2.jpg ()Dukan-diéta

2011-ben a Dukan-diéta népszerűségét egy pletyka repítette az egekbe, miszerint Kate Middleton is ennek az étrendnek a segítségével fogyott nádszálvékonyra. Hasonlóan az Atkins diétához, ez is a fehérjére helyezi a hangsúlyt. A Dukan-diéta különböző fázisokat tartalmaz, amelyekben csak bizonyos ételeket ehetsz. Az első fázisban csak húsféléket és zabkorpát lehet enni, a végére, a diéta stabilizáló fázisában pedig már szinte bármit, amit csak megkívánsz, ameddig hetente egyszer tartasz egy fehérjenapot. A szakértők szerint a diéta nem tartalmazza az egészséges zsírokat és a szükséges tápanyagokat a szervezet számára.

Gluténmentes étrend

A hírességek is megőrülnek a gluténmentes diétáért, mivel így több energiájuk van, fogynak, és egészségesebbnek érzik magukat, mint valaha. Ameddig mára számos ember küzd gluténérzékenységgel (tehát nem tudják megemészteni a gluténtartalmú ételeket), a gluténmentes diéta nem csak az ő körükben egyre népszerűbb. Egy kutatásban a megkérdezett emberek 50 %-a ugyanis a “gluténmentes” feliratot az élelmiszerboltokban úgy értelmezi, hogy az adott élelmiszer egészségesebb is számára, ami megmagyarázza, miért találunk egyre több gluténmentes terméket a boltok polcain.

Mit gondolnak erről a szakértők? Ha a gluténmentes étrendet követed, az akkor is hasznos lehet számodra, ha nem vagy gluténérzékeny. Ennek egyetlen oka van: ha pontosan követed a diétát, kevesebb gabonafélét, ellenben több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, így máris sokat teszel az egészségedért.

Külföldi üdülést, egzotikus pihenést tervezel?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X