Főoldal > DIÉTA > Felejtsd el a diétairányzatokat, fogyj egyszerűen!

Felejtsd el a diétairányzatokat, fogyj egyszerűen!

diétafogyásirányzat
0

Írta: and

Almaecet A barátnőm nagymamája mindig ezzel jött: “Ugyan már, csodaizék… Ha jól akartunk kinézni almaecetet ittunk, nézz rám, hát kövér vagyok?” Nem volt az. Hogy miért ennyire hatásos? Az almaecet csökkenti az étvágyat, tisztítja a szervezetet és felpörgeti az anyagcserét, és ha mindez nem lenne elég a szellemi vitalitáshoz is hozzájárul, valamint baktériumölő hatásának köszönhetően […]

Almaecet

A barátnőm nagymamája mindig ezzel jött: “Ugyan már, csodaizék… Ha jól akartunk kinézni almaecetet ittunk, nézz rám, hát kövér vagyok?” Nem volt az. Hogy miért ennyire hatásos? Az almaecet csökkenti az étvágyat, tisztítja a szervezetet és felpörgeti az anyagcserét, és ha mindez nem lenne elég a szellemi vitalitáshoz is hozzájárul, valamint baktériumölő hatásának köszönhetően bőrünk és hajunk egészségéhez is hozzájárul.

Tipp: Tegyél egy evőkanál almaecetet egy pohár ásványvízbe. Ebből igyál éhgyomorra reggel, majd délben étkezés előtt negyed órával, és este mielőtt lefekszel. Az almaecetet tiszta vízbe keverve fogyaszd, ha úgy nem tudod meginni, mézet tehetsz hozzá, de csak keveset. Ha lehet, bio-almaecetet válassz, mert nemcsak egészségesebb, de íze is sokkal kellemesebb, mint a nem bio változaté.

Méz

A méz sokoldalú felhasználhatósága nem újdonság, de jó ha tudod, hogy ásványi anyagainak köszönhetően megelőzi az elhízást, a legújabb kutatások szerint ugyanis a zsírégetésben is fontos szerepet játszik. A tanulmány szerint ha forró italba teszel egy kis mézet, vagy akár magában megeszel két kanálnyit belőle lefekvés előtt, azzal beindítod a máj működését, vagyis felgyorsul a zsírégetés és a méregtelenítés.

Tipp: Kezdd a reggeled tejeskávé helyett mézes limonádéval! Ezzel beindítod és felgyorsítod az anyagcserédet és a méregtelenítést, így könnyebben legyőzheted a narancsbőrt is.

Fahéj

Az intenzív illatú fűszer nemcsak az étvágyat veszi el (már az illata is étvágycsökkentő), de elfogyasztva méregteleníti is a szervezetet.

diet2.jpg ()

Tipp: Reggelente keverj két evőkanál mézet és 3 kávéskanál fahéjat két deciliter ásványvízbe. Ezt éhgyomorra fogyaszd el! Beindítja az emésztést, felgyorsítja az anyagcserét, így nagyban hozzájárul a narancsbőr eltűnéséhez és a fogyáshoz.

Zöld tea

Azon túl, hogy egészséges, a zöld tea a zsírégetésben is hatásos. A zöld tea javítja az emésztést, és fokozza az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását. A benne található nagy mennyiségű antioxidánsok köszönhetően jótékony hatással van egészségünkre.

Tipp: Turmixolj össze egy marék áfonyát és natúr joghurtot, majd önts hozzá zöld teát és gyümölcslét (narancs), hogy iható állagú legyen. Ízlés szerint édesítsd mézzel, és szórd meg fahéjjal. Nemcsak jóllaksz vele, de az anyagcserédet is felpörgeti.

Tojás

Nem közvetlenül, de a tojás jó hatással van a fogyni vágyók számára, jó minőségű fehérjetartalmának köszönhetően növeli a jóllakottságérzést. Egy kutatás szerint, ha a reggeleket tojással indítjuk, nagyobb eséllyel lesz sikeres a fogyókúránk: a tojás ugyanis annyira eltelít és annyi energiát ad, hogy később jóval kevesebb étellel is beérjük.

Tipp: Az egész tojást fogyasszuk el, mert a tápanyagok és jó minőségű fehérjék a sárgájában találhatók meg, sőt antioxidáns tartalma a szívre is jó hatással van.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X