Főoldal > DIÉTA > 5 diétatípus, amit semmiképpen ne próbálj ki!

5 diétatípus, amit semmiképpen ne próbálj ki!

diétarosszveszélyes
0

Írta: and

Bízunk bennük, mivel az adott sztárok is kipróbálták és gyönyörűek tőle (amit a képen látunk), vagy mert az adott összetevőktől vajon mi bajunk lehet, hisz egészségesek (csak nem minden mennyiségben). Összegyűjtöttünk öt diétás módszert, amivel óvatosan bánjunk, ha alkalmazni szeretnénk őket. 1. Monoton diéta A nevében is benne van, hogy elég egysíkú diétás étrendet követ. […]

Bízunk bennük, mivel az adott sztárok is kipróbálták és gyönyörűek tőle (amit a képen látunk), vagy mert az adott összetevőktől vajon mi bajunk lehet, hisz egészségesek (csak nem minden mennyiségben). Összegyűjtöttünk öt diétás módszert, amivel óvatosan bánjunk, ha alkalmazni szeretnénk őket.

1. Monoton diéta

A nevében is benne van, hogy elég egysíkú diétás étrendet követ. A lényege, hogy egy adott időszakra, például egy hétre levezetve minden napra kiválasztunk egy ételt és azt esszük egész nap. Nagy hátránya, hogy nagyon hamar meg lehet unni, és nagyon nagy kitartás kell hozzá, ráadásul nagyon hamar felborul a vitamin- és tápanyagháztartásunk. Ha mégis belevágnál, figyelj a folyadékpótlásra, és a plusz vitaminbevitelre.

2. Gyors diéták

Ami nagyon gyors fogyást ígér, viszonylag rövid időn belül, azzal a diétával elég csekélyke kis örömre tehetünk szert. A leadott kiló ugyanis elég hamar visszavándorol. Akkor vágjunk csak bele, ha egy alkalomra szeretnénk megmutatni top formánkat, utána viszont kalkuláljuk bele és ne bánkódjunk, ha esetleg kétszer annyi plusz kiló fog visszajönni ránk.

dietas2.jpg ()3. Divatdiéták

A fél évente napvilágot látó legújabb, legtrendibb diétákat is szeretjük kipróbálni, pláne, ha a kedvenc színésznőnk is kipróbálta már és esküszik rá. Ezeknek a diétatípusoknak az a hátulütőjük, hogy nem mindenkinek ugyanúgy reagál a szervezete rá, mert különbözőek a testi adottságaink, más anyagcsere gyorsasággal rendelkezünk. Így ha belevágunk, legyünk magunkkal megértőek, ha nem lesz annyira látványos a siker, mint ahogy ígérik.

4. Fogyás diéta nélkül (és még ehetünk is, amennyit akarunk)

Sajnos csodák nincsenek, így ha a fenti szlogennel kecsegtetnek, ott valami nem stimmel. Különböző tablettákról lehet szó, vagy fogyasztó porokról. Persze segíthetnek a fogyásunkban, de nem a legegészségesebb módszerek egyike. Ha mégis ezt választanád a diéta mellé plusz mozgást érdemes beiktatnod.

5. Túlzott fehérjebevitel

A fehérjék testünk építőelemei. Szerepet játszanak az emésztésben és a betegségekkel szembeni védekezésben. Viszont a túl magas fehérjebevitel megterheli a veséket és számos betegség kialakulását erősíti ráadásul a szervezetet is elsavasítja. Nagyon sok diétában alaptalanul sok fehérje fogyasztását írják elő, ami „kúraszerűen” elmegy, de egy életmódot ne építsünk rá. A szénhidrátra ugyanúgy szüksége van a szervezetünknek; próbáljuk megtalálni ebben is az egyensúlyt.
A fenti diéta típusokból kiderült, hogy egyiket se kövessük drasztikusan. Mindig próbáljuk megtalálni az arany középutat és hallgassunk testünk jelzéseire. Ne kockáztassuk az egészségünket, ami a legfontosabb.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X