Főoldal > DIÉTA > 5 ízletes gluténmentes édesség

5 ízletes gluténmentes édesség

desszertédességgluténmentes
0

Írta: and

Tejszínes ananászkrém Az ananász finom és lédús gyümölcs, ráadásul alig tartalmaz kalóriát, így büntetlenül fogyaszthatod. A recept hozzávalói: 8 lap zselatin, ½ friss ananász, 500 ml fehér burgundi, 400 gramm tejszín, ½ teáskanál vanília aroma, 1 csipetnyi só, nádcukor ízlés szerint. Így készítsd el: A zselatint 10 percig áztasd hideg vízbe. Az ananászt pürésítsd, keverd […]

Tejszínes ananászkrém

Az ananász finom és lédús gyümölcs, ráadásul alig tartalmaz kalóriát, így büntetlenül fogyaszthatod. A recept hozzávalói: 8 lap zselatin, ½ friss ananász, 500 ml fehér burgundi, 400 gramm tejszín, ½ teáskanál vanília aroma, 1 csipetnyi só, nádcukor ízlés szerint. Így készítsd el: A zselatint 10 percig áztasd hideg vízbe. Az ananászt pürésítsd, keverd hozzá a száraz fehérbort, sózd meg, és lassú lángon forrald fel, majd vedd le a tűzről. Ezután tedd az egészet egy tálba, add hozzá egyesével a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, végül keverd meg óvatosan. Tedd hideg helyre, és ha dermedni kezd, egy fakanál segítségével keverd hozzá a vaníliát, a cukrot és a tejszínt. Öntsd a krémet hideg vízzel kiöblített üvegpoharakba, és legalább fél órára tedd a hűtőbe.

almapuding2.jpg ()Sült almapuding

A hideg estéken bizonyára neked is jól fog esni egy kis melegség, és vacsora után az almapuding igazán könnyű desszert. A recept hozzávalói: 1 kg ropogós (fanyar) alma, 7 evőkanál fahéj, 7 evőkanál cukor és 2 evőkanál vaj. Így fogj hozzá: Mosd meg az almát, hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy tűzálló edényt kenj ki 1 evőkanál vajjal, rétegezd rá az almaszeleteket, és szórj rá kb. 4 evőkanál fahéjas cukrot. A felső sorra kanalazd a maradék vajat, és hintsd meg a maradék fahéjas cukorral. Az edényt szorosan zárd le alufóliával, és tedd kb. 180-200 Celsius fokra előmelegített sütőbe. Miután megsült, tálalhatod vaníliaöntettel, vaníliafagyival, és díszítheted néhány szem mazsolával.

Kakaós halva

A halva egy tipikus indiai édesség, amit szezámmagból készítenek, ezért bátran fogyaszthatod gluténérzékenység esetén is. A recept hozzávalói: 1 csésze pirított szezámmag, 2 evőkanál méz, ¼ teáskanál Bourbon vaníliás cukor és 1 evőkanál kakaópor. Így készítsd el: A szezámmagot őröld finomra a kávédarálóban, majd adagold hozzá cseppenként a mézet, egészen addig, amíg egy ragacsos-nedves masszát nem kapsz. Ezután tedd hozzá a vaníliás cukrot és a kakaót, de ne keverd össze teljesen, hogy a massza szép márványozott legyen. Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, és öntsd bele a tésztát. Hagyd a hűtőszekrényben legalább 1 óráig, és csak közvetlenül a tálalás előtt szeleteld fel.

Gluténmentes palacsinta

Neked sem kell lemondanod az egyik legnépszerűbb ételünkről, hisz a palacsintát többféle lisztből is elkészítheted. A recept hozzávalói: 250 gramm kukoricaliszt, 50 gramm csicseriborsó liszt, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 500 ml szénsavas ásványvíz, 3 cl rum, olaj a sütéshez. Így készítsd el: A száraz hozzávalókat öntsd egy nagyobb tálba, majd lassan keverd hozzá a vizet és a rumot. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele egy kevés olajat, majd vedd közepesre a lángot, és egy kis merőkanál tésztát oszlass el egyenletesen a serpenyőben. Addig süsd mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz. A palacsintákat ízlés szerint megtöltheted mogyorókrémmel, juharsziruppal vagy lekvárral.

Citromos joghurttorta

Ha könnyű és lédús finomságra vágysz, ezt a fenséges osztrák édességet te is gyorsan elkészítheted. A recept hozzávalói: 175 gramm kókuszliszt, 75 gramm rizsliszt, ½ teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 200 gramm nádcukor, 4-5 tojás, 125 gramm krémsajt, 125 gramm zsírszegény joghurt, 2 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál Bourbon vaníliás cukor és tengeri só. Így készítsd el: Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, és zsírozz ki egy 25 cm-es tortaformát. A kókuszlisztet, a rizslisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot keverd össze egy tálban, egy másik tálban pedig verd fel a tojásokat. Keverd össze a krémsajtot a joghurttal, majd add hozzá a citromlét, a reszelt citromot és a vaníliás cukrot. Vedd elő a mixert, tedd bele a tojásokat és krémsajtos masszát, majd apránként add hozzá a lisztes keveréket, és keverd az egészet kb. 2 percig közepes sebességen. Kb. 35-40 perc alatt süsd készre, de mielőtt kivennéd a sütőből, egy fogpiszkálóval mindig végezz próbát. A tortát akár le is fagyaszthatod, mert hidegen is fenséges!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X