Főoldal > DIÉTA > Így fogyj mellékhatások nélkül!

Így fogyj mellékhatások nélkül!

diétafogyásmellékhatás
0

Írta: and

Ha magát a fogyás folyamatát bezárnánk egy pirulába, akkor a mellékhatások között megtalálnánk azt is, hogy „Bizonyos esetekben jelentős pénzhiányt okozhat” vagy pedig „Egyes betegek komoly időveszteséget tapasztalhatnak”. Összességében véve ez történik, amikor a fél fizetésed egészséges ennivalóra költöd, vagy ha minden szabadidőd mozgásra fordítod. Ezek a „mellékhatások” nemcsak fokozhatják az elégedetlenséged, de egy bizonyos […]

Ha magát a fogyás folyamatát bezárnánk egy pirulába, akkor a mellékhatások között megtalálnánk azt is, hogy „Bizonyos esetekben jelentős pénzhiányt okozhat” vagy pedig „Egyes betegek komoly időveszteséget tapasztalhatnak”. Összességében véve ez történik, amikor a fél fizetésed egészséges ennivalóra költöd, vagy ha minden szabadidőd mozgásra fordítod. Ezek a „mellékhatások” nemcsak fokozhatják az elégedetlenséged, de egy bizonyos pont után már önpusztítóak is. Küszöböld ki őket, segítünk!

Kilókat veszíts, ne pénzt!

Ha diétázol, arra számítasz inkább, hogy a gyomrod lesz „üres”, nem a pénztárcád. De mivel az egészséges harapnivalóknak is jócskán felment az ára, így egyre nehezebb egészségesen táplálkozni, de egyáltalán nem lehetetlen. Íme, egy takarékos taktika: egyél kevesebb húst! Sokszor a hús az egyik legdrágább tétel bevásárláskor, pedig ez is forrása a felesleges kalóriáknak és a telített zsíroknak. A hús helyén keletkezett űrt töltsd meg rostban gazdag ételekkel: babbal, zabpehellyel és barna rizzsel, de a tápláló zöldségekről, így a gombáról és a padlizsánról se feledkezz meg. Ezekben csekély a kalóriák száma, mégis jóllaksz velük.

mellekhatas2.jpg ()A kilókat „pazarold”, ne az időt!

Sokan az időhiányt jelölik meg „főbűnösnek” az egészséges táplálkozás mellőzése miatt. Pedig hétvégenként igazán megérne egy-két órát az, hogy egy hétre előre felszerelkezel egészséges ételekkel, és ha még van egy kis időd, nekifogsz az előkészületeknek is (felaprítod a zöldségeket, stb.), így hosszú távon nemcsak időt, de a pluszkilókat is megspórolod. Ha nem tervezel előre és nem találod ki, hogy a hét napjain milyen menü kerüljön az asztalra, még nagyobb lesz a hizlaló, kalóriában dúskáló falatok csábítása, hiszen azokhoz könnyen hozzáférsz.

Kilókat veszíts, ne izmot!

Ha úgy adsz le a kilókból, hogy közben egyáltalán nem folytatsz erősítő edzést, nem súlyzózol, azzal azt is kockáztatod, hogy a zsír helyett az izomszövetekből veszítesz. Ezt úgy előzheted meg, hogy sok proteinben bővelkedő ennivalót eszel, és heti két-három alkalommal 20-30 percet erősítő edzésre fordítasz. Mindennap fogyassz legalább három vagy négy adag fehérjében gazdag ételt, ez lehet bab, szója, hal, sovány hús, baromfi vagy alacsony zsírtartalmú tejtermék.

A kilóknak ints búcsút, ne az életstílusodnak!

Az, hogy ügyelsz a derékbőségedre, ne jelentse azt, hogy remeteként élsz, és minden szabad pillanatodat az elliptikus tréneren töltöd. Tulajdonképpen ez a fajta „mindent vagy semmit” hozzáállás egyáltalán nem visz sikerre. Sok nő olyan változtatást akar az életstílusában eszközölni, amihez nem tud ragaszkodni – nyers zöldségen kívül nem vesz magához mást, vagy minden reggel elmegy egy órát futni – és mindezt óriási kudarcnak éli meg. Ha minden jót megvonsz magadtól, valóban bukásra vagy ítélve. Ha az apróbb módosításokat kombinálod (sose hagyod ki a reggelit, minden étkezéshez fogyasztasz zöldséget, és csak addig nézel tévét, amíg tornázol), akkor ezeknek az apróságoknak az összhatása jelentős és szembetűnő lesz, és nem érzed azt, hogy a karcsúságért feladtad az életed.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X