Főoldal > DIÉTA > Kortyolj zöldségeket: Íme, egy szuperegészséges zöld ital!

Kortyolj zöldségeket: Íme, egy szuperegészséges zöld ital!

diétaitalzöldség
0

Írta: and

Ez a függőséget okozó zöld ital-recept (ami alma, uborka, spenót és petrezselyem felhasználásával készül) egész napra feltölt magas vitamin-, és tápanyagtartalma segítségével. Az alma C-vitaminban gazdag és természetes cukortartalma miatt remekül édesíti az italt. Az antioxidánsokban bővelkedő spenót és petrezselyem magas vas-, A- és C-vitamin tartalmával teszi még egészségesebbé a turmixot. Az uborka és a […]

Ez a függőséget okozó zöld ital-recept (ami alma, uborka, spenót és petrezselyem felhasználásával készül) egész napra feltölt magas vitamin-, és tápanyagtartalma segítségével. Az alma C-vitaminban gazdag és természetes cukortartalma miatt remekül édesíti az italt. Az antioxidánsokban bővelkedő spenót és petrezselyem magas vas-, A- és C-vitamin tartalmával teszi még egészségesebbé a turmixot. Az uborka és a citrom immunrendszer-erősítő hatásával és különleges ízével turbózza fel a turmixot, a fűszeres gyömbér pedig hatékonyan segíti az emésztést.

A friss, zöld ital lehet a következő “fagyasztott joghurt”, tehát a legdivatosabb egészséges táplálék. És tényleg: mi lehet jobb, mint egy pohár frissen préselt, házi készítésű zöldség-gyümölcslé? Készítsd el az alábbi szuperkönnyű, ízletes receptet, ami magas vitamintartalmával az általános egészségedhez is nagyban hozzájárul. Ha nincs gyümölcsfacsaród, még mindig készíthetsz egy finom italt egy turmixgép segítségével.

Wellness Cafe tipp: A hűtőben a maradékot legfeljebb egy napig tárold, ugyanis minél tovább van a zöld lé a levegőn, annál inkább oxidálódik és ezáltal veszít  értékes tápanyagtartalmából.

zoldital2.jpg ()Hozzávalók:

1 marék petrezselyem

2 alma

1 marék spenót

1 uborka

1 citrom

2,5 centis gyömbérdarab

Elkészítése:

Tegyük a hozzávalókat (a kemény részek, a magok és a héjak kivételével) egy zöldség-gyümölcs facsaróba, és préseljük ki a levüket. Öntsd ki az így kapott zöldséglevet egy pohárba, és ha hidegebb italra vágysz, rakj bele pár szem jégkockát.

A turmix elkészítése: Mosd meg és darabold fel a zöldségeket és a gyümölcsöket apróra, távolítsd el a magokat és a héjat. Dobáld bele a turmixgépbe az összes hozzávalót, valamint adj hozzá vizet és egy kevés jeget, hogy a végére turmixosabb állaga legyen. Mixeld, ameddig sima nem lesz. 

Tápanyagtartalom adagonként: 297 kalória, 1,6 g zsír, 0 mg koleszterin, 71 mg nátrium, 75,5 g szénhidrát, 15,2 g élelmi rost, 45,6 g cukor, 6,9 g fehérje. Továbbá tartalmazza a napi ajánlott C-vitamin bevitel 238 százalékát, az A-vitamin bevitel 127, a vas 37, továbbá a kalciumbevitel 20 százalékát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X