Főoldal > DIÉTA > Újdonságra vágysz? 2 szuper, egészséges főétel hétvégére

Újdonságra vágysz? 2 szuper, egészséges főétel hétvégére

csirkepitevacsora
0

Írta: and

Csirke vadász módra Hozzávalók 4 adaghoz: (50 perc alatt elkészíthető) 1 evőkanál olívaolaj1 csésze teljes kiőrlésű liszt0,5 kg csirkemell szelet 2 csésze gomba szeletelve1 piros kaliforniai paprika szeletelve1 édes hagyma szeletelve2–4 gerezd fokhagyma, apróra vágva120 g kockára vágott, fekete olajbogyó2 csésze alacsony nátriumtartalmú marinara mártás1–2 teáskanál aprított pirospaprika pehely230 g teljes kiőrlésű spagetti1/2 csésze durvára […]

Csirke vadász módra

Hozzávalók 4 adaghoz: (50 perc alatt elkészíthető)

1 evőkanál olívaolaj
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
0,5 kg csirkemell szelet
2 csésze gomba szeletelve
1 piros kaliforniai paprika szeletelve
1 édes hagyma szeletelve
2–4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
120 g kockára vágott, fekete olajbogyó
2 csésze alacsony nátriumtartalmú marinara mártás
1–2 teáskanál aprított pirospaprika pehely
230 g teljes kiőrlésű spagetti
1/2 csésze durvára vágott friss bazsalikomlevél
Jódozott tengeri só és őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése: Melegíts közepes lángon fél teáskanál olajat egy nagy serpenyőben. Szórd a lisztet egy lapos tányérra és forgasd meg benne a csirke mindkét oldalát. Rakd a húst a serpenyőbe, és süsd addig, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz, oldalanként 4-6 percig. Ha elkészült, vedd ki a serpenyőből és tedd félre. Rakd a serpenyőbe a maradék olajat, a gombát, a paprikát, a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket puhára, ehhez kb. 10 perc szükséges. Add hozzá az olajbogyót, a mártást és a pirospaprika pelyhet. Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és alaposan keverd össze a mártással. Csökkentsd a hőfokot, és főzd fedetlenül 10-20 percig. Párhuzamosan főzd meg a spagettit. Végül ha mindkettő kész, keverd össze a csirkés szószt és a spagettit a bazsalikommal, a sóval és a borssal, és már tálalhatod is.

Tápanyagtartalom adagonként: 580 kalória, zsír: 10 g, telített zsír: 1.5 g, transz-zsír: 0 g, koleszterin: 65 mg,nátrium: 430 mg, szénhidrát: 86 g, élelmi rost: 14 g, cukor: 10 g, fehérje: 45 g, vas: 5 mg

vacsi2.jpg ()Zöldséges pite

Hozzávalók 6 adaghoz: (60 perc alatt elkészíthető)

Tészta:
2 teáskanál olívaolaj
12 csésze friss, apróra vágott spenót
Egy csipet jódozott tengeri só
3/4 csésze fehérítetlen liszt
3/4 csésze búzacsíra vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/4 teáskanál szerecsendió

 

 

 

Töltelék:
6 tojásfehérje
1/4 csésze zsírszegény tej
1/4 csésze zsírszegény túró
1/2 csésze apróra vágott, friss brokkoli
6 apróra vágott spárga
1 nagy apróra vágott shiitake gomba (1/4 csésze)
1/4 nagy hagyma felaprítva
Jódozott tengeri só és őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy piteedényt egy teáskanál olajjal, majd tedd félre. Melegítsd fel a maradék olajat egy nagy serpenyőben. Rakd bele az apróra vágott spenótot, majd sózd meg és pirítsd addig, ameddig meg nem fonnyad (kb. 3 percig). A tésztához keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Vedd le a spenótot a tűzről, és tedd a tálba, beleértve a főzés során keletkező folyadékot is. Az így kapott keveréket öntsd bele a piteformába, úgy, hogy az egész edényt egyenletesen kitöltse. Süsd 15 percig. Eközben készítsd elő a sütőt a töltelékhez: melegítsd elő 180 fokra. Keverd össze a tojásfehérjét a tejjel és a túróval egy nagy tálban, és verd egy habverővel simára a keveréket (minél alaposabban összekevered, annál könnyebb és ízletesebb lesz a pite). Add hozzá a felaprított zöldségeket, és ha alaposan elkeverted, öntsd bele a piteformába. A pite széleit fedd le egy kevés alufóliával, hogy megóvd ezáltal az odaégéstől. Süsd 35 percig, vagy ameddig a közepébe szúrt kés tisztán átszalad rajta, és a pite teteje enyhén megbarnult. Ha a közepe még mindig folyékony, fedd le a pite tetejét fóliával és süsd még 5 percig, majd 5 percig fedetlenül. Ha elkészült, szeleteld fel 6 darabra.

Tápanyagtartalom adagonként (167 g): 158 kalória, zsír: 4 g, telített zsír: 0.5 g, transz-zsír: 0 g, koleszterin: 1 mg, nátrium: 253 mg, szénhidrát: 23 g, élelmi rost: 3 g, cukor: 2 g, fehérje: 10 g, vas: 2.5 mg


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X