Főoldal > DIÉTA > 4 tipp, hogy a képzeleteddel is változtass az alakodon

4 tipp, hogy a képzeleteddel is változtass az alakodon

fittmeditáljnassolásvizualizáld
0

Írta: and

Meditálj a fogyásért! Már attól sokkal motiváltabb leszel a fogyás rögös útjain, ha látod a lelki szemeid előtt a vékonyabb alakodat. Ha képes vagy elképzelni, hogy milyen lesz az életed a megfelelő számú mínusz kilókkal a hátad mögött, akkor sokkal könnyebben be tudod tartani a diétádat, és az edzésre is rá tudod magad venni. A […]

Meditálj a fogyásért!

Már attól sokkal motiváltabb leszel a fogyás rögös útjain, ha látod a lelki szemeid előtt a vékonyabb alakodat. Ha képes vagy elképzelni, hogy milyen lesz az életed a megfelelő számú mínusz kilókkal a hátad mögött, akkor sokkal könnyebben be tudod tartani a diétádat, és az edzésre is rá tudod magad venni. A kulcs ezeken kívül a rendszeres meditációban rejlik – és ez csak néhány percet vesz igénybe naponta. Noha ez még nem jogosít fel arra, hogy tonnaszámra fogyaszd a csokit, de az biztos, hogy segíteni fog a kilók leadásában. Helyezkedj el kényelmesen, és néhány perc erejéig minden negatív gondolattól tisztítsd meg az elmédet. Lásd magad előtt az elért eredményeket, lásd az új külsődet, és jegyezd meg, hogy milyen érzéseket tapasztalsz meg e kép láttán. A mindennapok során ezekre a gondolatokra és érzelmekre összpontosíts!

Add át magad az érzésnek!

Ha már korábban sikeresen lefogytál, akkor vissza tudod idézni azt is, hogy milyen jó érzés volt akkor rápillantani a mérleg kijelzőjére. Az első ledobott kiló rögtön realizálódik, amint képes vagy azt elképzelni és elhinni. Fontos, hogy elő tudd hívni azokat az emóciókat, amelyeket a kisebb számú ruhák viselése kapcsán éreztél, vagy amikor büszke voltál magadra, mert ellen tudtál állni a csokoládénak. Ha ezt észben tartod, akkor nem fogsz letérni a helyes útról.

vizualizal2.jpg ()Vizualizáld a nassolást!

Egy amerikai egyetem tanulmánya szerint, ha vizualizáljuk egy olyan étel elfogyasztását, ami után épp nagyon ácsingózunk, azzal elkerülhetjük, hogy ez a vágyakozás nagy evészetbe csapjon át. Ha van egy konkrét finomság, amiről tudod, hogy nem igazán illik bele a fogyókúrás terveidbe, akkor elevenítsd fel az ízét, képzeld el, ahogy elcsipegeted – ezzel el is fog párologni a „nassolhatnék” gyötrő érzése.

Lásd a fittebb „éned”!

Egy amerikai pszichológus szerint a fogyásra való képességünket leginkább az határozza meg, hogy hogyan látjuk magunkat. Ha megpróbálod ledobni a felesleget, ám a későbbi végeredményt még csak el sem tudod képzelni, akkor a fogyással kapcsolatos döntéseidet a „súlyosabb” éned fogja meghozni, ahelyett hogy az a vékony kép vezérelne, amit pusztán a vizualizáció eszközével meg tudsz teremteni. Amint az elmédben ki tudod vetíteni azt, hogy eléred a célsúlyodat, akkor már a gyakorlatban is azokat az egészséges lépéseket fogod megtenni, amelyet már az új, egészségesebb testképed is sugall.

Íme 2012 legszuperebb futócipője!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X