Főoldal > DIÉTA > 5 gyakori diéta hiba, ami miatt nem fogysz

5 gyakori diéta hiba, ami miatt nem fogysz

bakibioételekdiétaedzéshibaönző
0

Írta: and

A prioritási listádon nem te szerepelsz az első helyen Ha fogyni akarunk és egyúttal egészségesebbek is szeretnénk lenni, az bizony komoly életmódbeli változásokat is megkövetel, melyeknek a mindennapjainkban is meg kell nyilvánulnia. Egyszerűen nem sorolhatjuk mindig a munka, a család és a társasági élet mögé. Néha légy egy kicsit önző! Szakíts időt az egészséges ennivalók […]

A prioritási listádon nem te szerepelsz az első helyen

Ha fogyni akarunk és egyúttal egészségesebbek is szeretnénk lenni, az bizony komoly életmódbeli változásokat is megkövetel, melyeknek a mindennapjainkban is meg kell nyilvánulnia. Egyszerűen nem sorolhatjuk mindig a munka, a család és a társasági élet mögé. Néha légy egy kicsit önző! Szakíts időt az egészséges ennivalók beszerzésére, tervezd meg, hogy mit fogsz enni, és mozogj! Amint képes leszel magadat (is) az első helyre tenni, rögvest látni fogod az eredményt.

Túl sokat jár az eszed a kalóriákon

Sokan hiszik azt, hogy amint visszafogják a kalóriákat, rögtön beindul a fogyás. Nem veszik figyelembe a testük szükségleteit és a gyors, látványos változás reményében teljes nyugalommal folytatják tovább az alacsony kalóriájú étrendet. Nem mellesleg, akik ennyire korlátozzák a kalória-bevitelt, azok már-már megszállott módjára számolják azokat, ez pedig szintén visszavethet a fogyásban. A kalóriákkal kapcsolatban egy dolog számít igazán, méghozzá az, hogy a bevitt kalória minőségi legyen. Vezess étkezési naplót, kövesd nyomon, hogy milyen ételeket fogyasztottál, de ne légy elvakult és ne csökkentsd drasztikusan a kalóriák számát.

hiba2.jpg ()A jóból is megárt a sok

A természetes, bioételek egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, a boltokat elárasztották ezek az ennivalók, a polcokon szinte utánunk ordítanak a „csak természetes összetevőkből készült” vagy a „teljes kiőrlésű” címkék. Mindezzel persze nem lenne baj, hiszen ezek az egészséges élet felé terelnek, azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy a túlságosan sok a kímélő ételekből is pluszkalóriákat jelent. Egy „bio” vagy „teljes kiőrlésű” felirat nagyon is dicséretre méltó, de nem feltétlenül szinonimája az alacsony kalóriatartalomnak. Bátran válaszd az egészségesebb ételeket, de ne feledkezz meg az adagok helyes méretéről!

Állandóan másokhoz méred magad

A média folyamatosan arra késztet minket, hogy a sztárokhoz hasonlítgassuk magunkat – „Így fogyott XY 25 kg-ot!”, „Próbáld ki az ismert énekesnő kedvenc léböjt kúráját!”. Sokan konstatáljuk, hogy mennyire nehéz ezeket a sztárdiétákat kivitelezni, de ez nem tántorít el attól, hogy a saját fogyókúrás sikereinket és kudarcainkat másokéhoz hasonlítsuk. Ha a barátnőkkel együtt edzel, és együttes erővel változtatjátok meg az életmódotokat az szuper, de csak akkor, ha nem vezet egészségtelen versengéshez.

Nem eszel edzés előtt

A legtöbb személyi edző szerint ez az a főbenjáró bűn, amit sokan elkövetnek. Azok, aki üres gyomorral veselkednek neki a mozgásnak, gyakran hányingert és fáradtságot tapasztalnak, így pedig igen nehéz fittebbnek lenni és elégetni a fölös kalóriákat. Az edzést megelőző egy órában egyél valamit (már pár falat is elegendő), vagy ha ez nem megy, akkor legalább 20 perccel a mozgás megkezdése előtt majszolj el egy banánt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X