Főoldal > DIÉTA > Fejezd be a diétázást és fogyj le!

Fejezd be a diétázást és fogyj le!

bmidiétakalóriatesttömegtestzsír
0

Írta: and

Fejezd be a fogyás “nagy titkának” keresését, hogy hirtelen vékonyabb, tónusosabb és fittebb legyél. Vállalj felelősséget a saját testedért, az életmódodért, és próbálj meg egy egészségesebb életet élni. 1. Ne görcsölj állandóan a BMI-n, rengeteg sportoló tartozna az érték alapján az elhízott kategóriába, mivel a BMI nem veszi figyelembe a test izom-zsír arányát, csak a […]

Fejezd be a fogyás “nagy titkának” keresését, hogy hirtelen vékonyabb, tónusosabb és fittebb legyél. Vállalj felelősséget a saját testedért, az életmódodért, és próbálj meg egy egészségesebb életet élni.

1. Ne görcsölj állandóan a BMI-n, rengeteg sportoló tartozna az érték alapján az elhízott kategóriába, mivel a BMI nem veszi figyelembe a test izom-zsír arányát, csak a súlyod és a magasságod figyelembevételével számol.

2. Mérd meg a jelenlegi testösszetételedet, hogy reális célokat tűzhess ki a tested formálására, és a fejlődés figyelemmel kísérésére. Szerezz egy testzsírösszetétel-mérő mérleget, vagy fordulj egy személyi edzőhöz. Általában az ideális, egészséges nő körülbelül 24 százalék testzsírral rendelkezik. Rengeteg nő azonban 34 százalék feletti testzsírszázalékkal bír, és csak az elit női sportolók testzsírszázaléka van 15 százalék alatt. A rossz hír: a felsőtesti és a hasi zsír káros lehet az egészségre, a jó hír azonban, hogy könnyebb megszabadulni tőle, mint az altestre rakódott zsírtól.

fogyj2.jpg ()3. Az elsődleges cél, hogy a testzsírodból veszíts, ne pedig a súlyodból. A tónusos izom definíciója: nagy mennyiségű sovány izomtömeg és alacsony testzsírszázalék. A nőknek ahhoz, hogy tónusosak és feszesek legyenek, körülbelül 18-24 százalék testzsírral kell rendelkezniük. Tehát a cél nem egyszerűen a fogyás. Nyilvánvalóan a külső nem lehet az egyetlen oka a testünk fejlesztésének. A legfontosabb prioritásnak az egészségnek, és az általános jó közérzetnek kellene lennie. Azáltal, ha a testösszetételünk az egészséges tartományban mozog, számos betegség és járvány kockázatát kizárhatjuk, amelyeknek automatikusan ki vagyunk téve, ha túl sok testzsírral rendelkezünk.

4. Számolj utána: mondjuk 80 kilósan kezdtél el fogyókúrázni azzal a céllal, hogy 60 kilós legyél, és hetek óta nem bírsz 70 kiló alá menni. Ez egyszerűen azért történik, mert egy 70 kilós ember igényeinek megfelelően étkezel és edzel. Változtass az életmódodon, és cselekedj egy 60 kilós ember igényeinek megfelelően, így a testednek sem lesz más választása, minthogy kövesse a változásokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X