Főoldal > DIÉTA > Fogyj padlizsánnal! 2 egészséges, vadiúj recept

Fogyj padlizsánnal! 2 egészséges, vadiúj recept

diétafogyókúrapadlizsán
0

Írta: and

A puha, lágy húsú, fényes lila padlizsánt érdemes megkedvelned, mivel rendszeres fogyasztása rendkívül egészséges. A padlizsán héjában található a nasunin nevű antioxidáns, ami segít megvédeni az agysejteket. A lila zöldség ezen kívül számos hasznos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, egészben fogyasztva (héját és a húsát együtt) az egyik legkiválóbb zöldség az agy védelmére. Mivel […]

A puha, lágy húsú, fényes lila padlizsánt érdemes megkedvelned, mivel rendszeres fogyasztása rendkívül egészséges. A padlizsán héjában található a nasunin nevű antioxidáns, ami segít megvédeni az agysejteket. A lila zöldség ezen kívül számos hasznos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, egészben fogyasztva (héját és a húsát együtt) az egyik legkiválóbb zöldség az agy védelmére. Mivel alacsony kalória- és szénhidráttartalommal bír, a padlizsán tökéletes alapja lehet a leveseknek, a köreteknek, vagy akár a rágcsálnivalóknak.

Padlizsánpizza

Próbáld ki ezt a lédús padlizsánpizzát, ha egészséges ebédre vágysz. Ha még diétásabb verziót szeretnél, hagyd ki a sajtot és keress más kalóriaszegény feltéteket.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

1 nagy padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
1 konzerv paradicsompüré
1 konzerv sült paradicsom
1 evőkanál fokhagymakrém
1 teáskanál olasz fűszerkeverék

pizza2.jpg ()Sajt ízlés szerint

Elkészítése: Szeleteld a padlizsánt kerek, pizza alakú korongokra. Kend be őket olívaolajjal, és szórd meg sóval és borssal. Süsd őket 20 percig 200 fokon, majd vedd ki őket. Rakd rá a paradicsompürét, a sült paradicsomot, majd a tetejére jöhet a fokhagymakrém, az olasz fűszerkeverék és a sajt. Süsd újabb 10 percig, és már tálalhatod is!

Tápanyagtartalom: 252 kalória, 12.4 g cukor, 13.2 g zsír, 23.4 g szénhidrát, 14.3 g fehérje

Fehérbab és padlizsán leves

A jó hír: Mindössze öt hozzávalóra van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a krémes, padlizsán alapú levest. A rossz hír: Olyan gyorsan meg fogjátok enni, hogy holnap ebédre semmi sem marad. A padlizsán és a fehérbab ízletes keveréke a vegetáriánusok és a húsevők tetszését egyaránt elnyeri.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

2 közepes padlizsán
2 kocka vaj vagy olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
2 konzerv fehérbab
2-4 evőkanál citromlé

Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb fokon. Vágd hosszában félbe a padlizsánt, és tedd a sütőbe a vágott oldalával lefelé. Süsd 30-40 percig, vagy ameddig nagyon puha nem lesz. Közben egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és főzd meg a hagymát (lefedve 15 percig, vagy amíg nagyon puha és aranybarna nem lesz). Add hozzá a babot a masszához, és párold tovább. Főzd 10 percig, vagy amíg a padlizsán kész nem lesz. Kapard ki a főtt padlizsán húsát, és add hozzá a leveshez. Párold egy percig, vagy akár tovább, ha sűrűbben szereted. Végül ízlés szerint fűszerezd a sóval, a borssal és a citromlével.

Tápanyagtartalom: 440 kalória, 10.4 g cukor, 3.7 g zsír, 81 g szénhidrát, 26.8 g fehérje

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X