Főoldal > DIÉTA > Győzd le a zsírpárnákat ezzel a 4 recepttel!

Győzd le a zsírpárnákat ezzel a 4 recepttel!

diétaparmezántortellinivércukor
0

Írta: and

Az alábbi receptek úgy lettek kifundálva, hogy elfogyasztásukkal a has laposabb legyen és a cukorbetegség ellen is felvegyék a kesztyűt. Olyan hozzávalókkal készülnek, amelyekkel leküzdhetővé válnak a hasi zsírpárnák, kontrollálják a vércukorszintet, és csökkentik az inzulinrezisztenciát is. Bundás kenyér kicsit másként (304 kalória) A bundás kenyér a vasárnap reggelek elmaradhatatlan szereplője, de most kicsit másként […]

Az alábbi receptek úgy lettek kifundálva, hogy elfogyasztásukkal a has laposabb legyen és a cukorbetegség ellen is felvegyék a kesztyűt. Olyan hozzávalókkal készülnek, amelyekkel leküzdhetővé válnak a hasi zsírpárnák, kontrollálják a vércukorszintet, és csökkentik az inzulinrezisztenciát is.

Bundás kenyér kicsit másként (304 kalória)

A bundás kenyér a vasárnap reggelek elmaradhatatlan szereplője, de most kicsit másként mutatjuk be: egyrészt a fehér kenyeret cseréld le teljes kiőrlésűre, majd ha kész a bundás kenyér, koronázd meg eperdarabokkal és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag mandulával.

Hozzávalók egy adaghoz: egy tojás, negyed bögre zsírszegény tej, negyed teáskanál fahéj, egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy teáskanál margarin, fél csésze feldarabolt eper, két evőkanál pirított mandula.

A tojást keverd össze a tejjel és a fahéjjal. Ebbe a tojásos keverékbe áztasd a kenyeret úgy, hogy mindkét oldala alaposan felszívja a mixtúrát. Közepes hőmérsékleten olvaszd meg a margarint. A kenyér mindkét oldalát 2-3 percig süsd, vagy egészen addig, amíg aranyszíne nem lesz. Átlósan vágd félbe, majd szórd rá az epret és a mandulát.

Tortellini saláta (367 kalória)

Nyugodtan egyél tésztát, csak halmozd el tápanyagban bővelkedő zöldségekkel, például brokkolival. A tészta tele van rákmegelőző A-vitaminnal, és a rostnak is hasznos forrása, amely lassítja az étkezést követő vércukorszint emelkedését.

Hozzávalók négy adaghoz: egy csomag gyorsfagyasztott tortellini tészta, két csésze zöldborsó, két csésze bébirépa, két csésze brokkoli, két evőkanál pesto, egy csésze koktélparadicsom félbe vágva, felaprított olívabogyók, negyed teáskanál fekete bors, friss bazsalikom.

Tedd a tortellinit egy fazék forrásban lévő vízbe, és készítsd el a csomagoláson leírtak alapján. Add hozzá a zöldborsót, a répát, a brokkolit és még legalább három percig főzd, hogy megpuhuljanak a zöldségek. Szűrd le a tésztát, a zöldségeket, és öblítsd le hideg vízzel. Helyezd egy méretesebb tálba, jöhet rá a pesto, a paradicsom, az olíva és a bors. Befejezésként díszítsd bazsalikommal.

recept2.jpg ()Parmezános csirke (327 kalória)

Keverj nagyon apróra vágott fenyőmagot a zsemlemorzsába, mielőtt bepaníroznád a csirkeszeleteket, így még több egyszeresen telítetlen zsírsavat juttatsz a szervezetedbe.

Hozzávalók négy adaghoz: egy tojás, egy evőkanál víz, fél csésze apróra vágott fenyőmag, fél csésze teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, négy szelet csirkemell, két csésze marinara szósz, negyed csésze reszelt parmezán.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, a tepsit fújd be főzőspray-vel. Keverd össze a tojást vízzel, egy másik tálban pedig kombináld a fenyőmagot, a zsemlemorzsát, és a fűszerkeveréket. Mártogasd a csirkét a tojásba, majd a másik keverékbe is. Ezután helyezd a csirkeszeleteket a tepsibe. 10 percig süsd, aztán fordítsd meg a szeleteket, kenj rá fél-fél csésze marinara szószt és szórj rájuk egy kevés sajtot is. További 10 percet süljenek. Ha elkezd olvadni a sajt, kiveheted.

Sült burgonya, márványsajttal és dióval (243 kalória)

A burgonya sem a hagyományos verziójában kerül az asztalra, hiszen ebben a receptben dióval bolondítjuk meg – a dió gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, erről pedig tanulmányok egész sora mutatta ki, hogy segít mind a fogyásban, mind pedig az elért eredmények megtartásában.

Hozzávalók négy adaghoz: fél kg újburgonya félbe vágva, másfél teáskanál olíva olaj, negyed teáskanál fekete bors, egy csipetnyi só, fél csésze dió, apróra vágva, 55 g morzsolt márványsajt, két kisebb lilahagyma vékonyan felszeletelve.

A sütőt melegítsd elő 220 fokra, egy nagyobb sütőedényt pedig fújj be főzőspray-vel, vagy helyezz bele sütőpapírt. Tedd a krumplit az előkészített edénybe, locsold meg az olajjal, hintsd meg a borssal és a sóval. Süsd 30-35 percig, vagy addig, amíg puha, és alul is aranyszínű nem lesz. Közben helyezd a diót egy kis tepsibe vagy egy serpenyőbe, told be ezt is a sütőbe, így 6-8 perc alatt szépen megpiríthatod. Utána öntsd ki egy tálba, és hagyd kihűlni. Add hozzá a márványsajtot, a hagymát, és az egészet morzsold össze. Amikor a krumpli készen van, egyenletesen szórd be a diós keverékkel. Még öt perc erejéig visszamehet a sütőbe, amíg el nem kezd olvadni a sajt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X