Főoldal > DIÉTA > Még mindig van időd: így kerülj csúcsformába tavaszra!

Még mindig van időd: így kerülj csúcsformába tavaszra!

diétafogyókúratavasz
0

Írta: and

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje bombaformába hozni magad, akkor kövesd az alábbi tanácsokat. 1. Kezd azzal, hogy veszel egy füzetet, és egy hétig felírod, hogy mikor, miből mennyit ettél-ittál. Figyelem: a „csak bekaptam egy kekszet” is számít! Sőt, nagyon fontos, hogy amit iszol, azt is feljegyezd. 2. A füzetbe egy másik színnel vezesd […]

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje bombaformába hozni magad, akkor kövesd az alábbi tanácsokat.

1. Kezd azzal, hogy veszel egy füzetet, és egy hétig felírod, hogy mikor, miből mennyit ettél-ittál. Figyelem: a „csak bekaptam egy kekszet” is számít! Sőt, nagyon fontos, hogy amit iszol, azt is feljegyezd.

2. A füzetbe egy másik színnel vezesd azt is, hogy mennyit mozogtál. Mennyit sportoltál, mennyit sétáltál a kutyával, a barátokkal (sajnos a kirakatnézegetés nem számít!)

3. Jelöld sárga kihúzóval, hogy mennyi gyümölcsöt ettél – ide számít a 100 százalékos gyümölcslé is, amiből 1 deci 10 dkg gyümölcsnek felel meg.

4. A következő színnel (pl. zöld kihúzóval) jelöld a zöldség mennyiséget is (Nem-nem, a sültkrumpli nem kimondottan ide sorolandó!)

5. Az édességekhez a rózsaszín kihúzót használd. Ide tartozik pl. a túró rudi, a kekszek, a csokoládé, az édes péksütemények, sütemények, esetleg megmaradt szaloncukor…

nemkeso2.jpg ()A legtöbb színnek a zöldnek kell lennie (napi minimum 50 dkg) , utána a sárgának (napi maximum 30 dkg) és a legkevesebbnek, a rózsaszínnek (napi 3-5 dkg attól függően, miről van szó). Ha ez nem így van, akkor bizony, változtatnod kell!

A változtatáshoz több lehetőséged van:

–    Egyedül próbálkozol – ez kisebb-nagyobb kísérletezéssel jár, hiszen választanod kell a média által közvetített, vagy az ismerőseid által kipróbált étrendek közül.

–    Ha ez nem válik be, vagy esetleg rosszabbul érzed magad, akkor itt az ideje, hogy dietetikushoz fordulj, aki veled együtt speciálisan rád szabott étrenddel támogat a siker elérésében.

–    Mindenkor fontos szabály, hogy a sportról sem szabad megfeledkezni. Napi 30-40 perc mozgás kötelezően ajánlott. Enélkül sajnos majdnem biztos, hogy hiába fogysz, az eredmény nem lesz tartós.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X