Főoldal > DIÉTA > A legínycsiklandozóbb alacsony szénhidráttartalmú receptek

A legínycsiklandozóbb alacsony szénhidráttartalmú receptek

diétareceptsüteménysüti
0

Írta: and

  Gluténmentes gyümölcsös sütemény Hozzávalók 12-16 adaghoz: 3 csésze vegyes aszalt gyümölcs2/3 csésze mandulalikőr1/2 csésze vaj3/4 csésze cukor3 nagy tojás1 teáskanál vanília aroma1 citrom finomra reszelt héja 1 narancs finomra reszelt héja  1 csésze gluténmentes lisztkeverék1,5 teáskanál sütőpor1/2 teáskanál só1/2 csésze tej1 csésze apróra vágott pekándió Elkészítése: Egy-két nappal azelőtt, hogy megsütnéd a gyümölcsös süteményt, […]

 

Gluténmentes gyümölcsös sütemény

Hozzávalók 12-16 adaghoz:

3 csésze vegyes aszalt gyümölcs
2/3 csésze mandulalikőr
1/2 csésze vaj
3/4 csésze cukor
3 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
1 citrom finomra reszelt héja
1 narancs finomra reszelt héja 
1 csésze gluténmentes lisztkeverék
1,5 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/2 csésze tej
1 csésze apróra vágott pekándió

Elkészítése: Egy-két nappal azelőtt, hogy megsütnéd a gyümölcsös süteményt, vágd a szárított gyümölcsöket apró darabokra, majd keverd össze a mandulalikőrrel és takard le. Kenj ki egy kerek tortaformát. Szűrd le a szárított gyümölcsökről a mandulalikőrt, és tartsd meg a szirupot is. Keverd simára a vajat a cukorral. Add hozzá a tojássárgákat (a fehérjét különítsd el), a vaníliát és a gyümölcshéjat. Folytasd, ameddig a tojások teljesen el nem keverednek és a massza újra sima nem lesz.

Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Add hozzá a száraz hozzávalókat a vajas-cukros masszához, és kevergesd simára. Add hozzá a tejet, és keverd tovább. Szórd hozzá a szárított gyümölcsöket, és mixeld össze alaposan. Egy másik tálban nagy sebességen verd keményre a tojásfehérjéket. Finoman tedd bele a masszába a felvert tojásfehérjét, amíg teljesen össze nem keveredik. Keverd hozzá óvatosan a pekándiót. Majd öntsd bele a masszát az előkészített tortaformába. Süsd körülbelül másfél órán át 160 fokon, vagy ameddig a közepébe szúrt kés tisztán ki nem jön. Ameddig a sütemény még meleg, öntsd le a tetejét a mandulalikőrrel.

pitejo1.jpg ()Kétperces sütőtökös pite

Hozzávalók egy adaghoz:

1/2 csésze sütőtök püré
1/4 csésze tojásfehérje
Édesítőszer
Fahéj vagy sütőtök-pite fűszer

Elkészítése: Mixeld össze a hozzávalókat. Ha felfújthoz hasonló állagot szeretnél kapni, adj hozzá több sütőtököt, ha inkább egy tortaszerű eredményre vágysz, a tojásfehérje legyen túlsúlyban. Melegítsd a mikrohullámú sütőben 2 percig. Ha pluszban szeretnéd ízesíteni a pitét, használd erre a célra a görög joghurt, a mogyorókrém és a sütőtök-pite fűszer keverékét. Végül szórd meg egy kevés pekándióval és már fogyaszthatod is.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X