Valószínűleg a szénhidrátot száműzöd először az étrendedből, amikor fogyni szeretnél, azonban nem kell róluk teljesen lemondanod, az alábbi egészséges, alacsony zsírtartalmú burgonyarecepteket nyugodtan kipróbálhatod. A burgonya tápanyagokban gazdag: tele van C- és B-vitaminnal (ami segít megőrizni a szíved egészségét), élelmi rostokkal, valamint több vasat tartalmaz, mint egy adag spenót. Az ásványi anyagok, amelyek megtalálhatóak a […]
Valószínűleg a szénhidrátot száműzöd először az étrendedből, amikor fogyni szeretnél, azonban nem kell róluk teljesen lemondanod, az alábbi egészséges, alacsony zsírtartalmú burgonyarecepteket nyugodtan kipróbálhatod. A burgonya tápanyagokban gazdag: tele van C- és B-vitaminnal (ami segít megőrizni a szíved egészségét), élelmi rostokkal, valamint több vasat tartalmaz, mint egy adag spenót. Az ásványi anyagok, amelyek megtalálhatóak a burgonyában: a kálium, a magnézium és a cink, a bőröd számára is hasznosak.
Ráadásul a krumpliban található antioxidánsok felveszik a harcot a szabad gyökök ellen, ezáltal gátolják az öregedést. Próbáld ki az alábbi két szuper, egészséges burgonyaételt ebédre!
Kínai csirke krumplival (elkészítési idő kb. 30 perc)
A sült csirke, a főtt burgonya, az édes pirospaprika és a ropogósra sült bébikukorica kombinációja az ízletes kínai szósszal tálalva garantáltan felejthetetlen ízélménnyé varázsolja ezt az alacsony zsírtartalmú egytálételt.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 közepes burgonya apró darabokra vágva
4 csirkemell feldarabolva
2 evőkanál hoisin-szósz és/vagy szilvamártás
100 gramm bébi csemegekukorica, hosszában kettévágva
1 pirospaprika, kimagozva, nagyobb kockákra vágva
3 újhagyma finomra vágva
Elkészítése: Melegítsd el a sütőt 200 fokra. Tedd az összes hozzávalót (kivéve az újhagymát) egy nagy tepsibe. Keverd össze a hozzávalókat a szószhoz és öntsd le az összeálló réteget a mártással. Tedd be a sütőbe és süsd 25-30 percig, ameddig aranybarna és puha nem lesz. Újhagymával megszórva tálald.
Olasz krumpli- és paradicsomleves (elkészítési idő kb. 20 perc)
Ez az olasz leves szintén burgonya felhasználásával készül, ami ad egy kis extrát a hagyományos paradicsomleveshez képest, valamint kevesebb mint 4 gramm zsírt tartalmaz.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1,5 liter alacsony nátriumtartalmú zöldségleves
1 póréhagyma, szeletelve
400 gramm közepes burgonya (héjjal), 1 cm-es kockákra vágva
400 gramm apróra vágott paradicsom
150 gramm darabokra vágott kelkáposzta
1 evőkanál apróra vágott oregánó (kihagyható)
Elkészítése: Rakd a levest egy nagyméretű edénybe, és add hozzá a póréhagymát, a burgonyát és a paradicsomot. Forrald fel, és főzd 10 percig. Add hozzá a káposztát és az oregánót (ha használsz), majd főzd további 3-4 percig. Fűszerezd ízlés szerint és tálald forrón.
Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!