Főoldal > DIÉTA > Ezért lazíts hetente egyszer a diétádon!

Ezért lazíts hetente egyszer a diétádon!

aludjdiétalazítsvérkeringés
0

Írta: and

Gyakran elszalad veled a ló és a végkimerülésig hajtod magad? Jó dolog az egészséges életmód, de mint mindent, ezt sem szabad túlzásba vinni. Éppen ezért érdemes bevetned az alábbi trükköket, ha úgy érzed, túl sokat vállaltál. Regenerálódj! Ha az edzésterved rengeteg intenzív kardiómozgást vagy erősítést tartalmaz, egy-két pihenőnap az edzések közé beiktatva lehetővé teszi az […]

Gyakran elszalad veled a ló és a végkimerülésig hajtod magad? Jó dolog az egészséges életmód, de mint mindent, ezt sem szabad túlzásba vinni. Éppen ezért érdemes bevetned az alábbi trükköket, ha úgy érzed, túl sokat vállaltál.

Regenerálódj!

Ha az edzésterved rengeteg intenzív kardiómozgást vagy erősítést tartalmaz, egy-két pihenőnap az edzések közé beiktatva lehetővé teszi az izmaid számára, hogy megfelelően regenerálódjanak, ezáltal pedig felkészíted a szervezeted az elkövetkező tréningekre is. Ezeken a napokon menj el egy masszázsra, vegyél egy forró fürdőt, vagy látogass el a közeli szaunába, gőzfürdőbe, hogy javítsd a tested vérkeringését.

Kényeztesd magad!

A titok kulcsa, hogy mindenben mértéket kell tartani, így ha egészségesen étkezel és rendszeresen edzel, megengedhetsz magadnak néha-néha egy pár falatnyi édes élvezetet, vagy egy pohár bort. Ha úgy érzed, nem bírod a hét minden napján tartanod magad a saját magad által állított elvárásaidhoz, adj magadnak hetente egy “csaló napot”. Ezek a napok ugyanis segítenek abban, hogy ne érezd kínszenvedésnek a diétádat. Olyan sztárok élnek ezzel a trükkel, mint Sandra Bullock, Jessica Simpson és Eva Mendes.

lazits2.jpg ()Csalj!

Emeld a “csaló napot” (a legideálisabb, ha ez egy vasárnapi nap) egy új szintre: pihenj sokat, hanyagold az edzést, és egyél, amit csak megkívánsz. Egyetlen dologra figyelj, 2-4 óránként fogyassz kisebb adagokban, tehát egyél egy fél szelet tortát, vagy egy kis adag sült krumplit, ha megkívánod, de ne egyél óriási adagokat, és ilyenkor is igyál meg legalább 2-3 liter ásványvizet. Ha ezen a napon eszel azokból a dolgokból, amiket hét közben megkívánsz, könnyebben átvészeled a következő hat napot nagy habzsolások nélkül.

Aludj!

Hetente egyszer egy nagyot aludni és délutánig a pizsamádban maradni jót tesz a testednek és a lelkednek egyaránt. Az alvás ugyanis a leghatékonyabb relaxáló és regeneráló tevékenység. Ha a szervezeted általában a korai keléshez van hozzászokva, próbálj hamarabb lefeküdni péntek vagy szombat este, hogy ezáltal hétvégén pár plusz óra alváshoz juss. Nem utolsó sorban ez egy nagyszerű módszer arra, hogy kipihenten vághass neki a következő hetnek.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Látványos loknik könnyen és gyorsan


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X