Főoldal > DIÉTA > Ínycsiklandó húsvéti fogások diétásan

Ínycsiklandó húsvéti fogások diétásan

diétahúsvétsonkatojásünnep
0

Írta:

Húsvétkor a zsíros sonkát, a kocsonyát, a cukros sárga túrót, a majonézes salátákat, a csokinyuszikat, a süteményeket, a pogácsát és a fehér lisztből készült kalácsot kerüld el, hanem szeretnél pár nap alatt két újabb úszógumival gyarapodni. Az alábbi ételekből azonban bátran ehetsz, hiszen nem hátráltatják, hanem támogatják a fogyókúrád. Kötözött, füstölt, főtt csirkemellsonka tormával A […]

Húsvétkor a zsíros sonkát, a kocsonyát, a cukros sárga túrót, a majonézes salátákat, a csokinyuszikat, a süteményeket, a pogácsát és a fehér lisztből készült kalácsot kerüld el, hanem szeretnél pár nap alatt két újabb úszógumival gyarapodni. Az alábbi ételekből azonban bátran ehetsz, hiszen nem hátráltatják, hanem támogatják a fogyókúrád.

Kötözött, füstölt, főtt csirkemellsonka tormával

A sertéshúsból készült kötözött sonka fogyasztását nem ajánljuk, mert nagyon sok telített zsírt tartalmaz. Húsvétkor is a sovány szárnyasok mellett tegyük le a voksunkat, a legjobb választás a csirkemellsonka. Ha te is azok közé tartozol, akiknek nincs ideje, hogy maga főzze meg a zsírszegény finomságot, akkor keresd fel a legközelebbi hipermarketet, ahol biztosan megtalálod a hűtőpultban. Érdemes mellé reszelt tormát fogyasztani, mivel segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Teljes kiőrlésű kalács

A kalács az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke, ám elfogyasztása után biztosan bűntudatod lesz, és nem is alaptalanul. A fehér liszt kerülése a diéták egyik legfontosabb eleme. Szerencsére nem kell vágyakozó szemekkel nézned, míg a többiek a foszlós kalácsot majszolják, hiszen ha a teljes kiőrlésű változatából eszel meg 1-2 szeletet, az biztosan nem hátráltatja a fogyókúrád. Sőt, segíti, mivel tele van rosttal, antioxidánssal és fehérjével is. A hagyományosabb ízek kedvelőinek a graham kalácsot ajánljuk. Aki szereti a tönkölyliszt ízét, az tönkölykalácsot is süthet, de beszerezheti bioboltban is.

sonka.jpg ()Medvehagyma

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amelyet érdemes felhasználni a húsvéti menühöz. Méregtelenít, gyorsítja az emésztést, csökkenti a puffadást és a koleszterinszintet is. Finom és egészséges választás a medvehagyma leves, spenóttal dúsítva ízletes főzelék készíthető belőle, de akár a körözöttet vagy az általunk sütött reform kalácsot is ízesíthetjük vele.

Saláta

Alakod legjobb barátját, a salátát Húsvétkor se hanyagold, de a majonézes változatokat inkább messzire kerüld el. Az Ascher saláta például remekül illik az ünnepi asztalra. Kalóriatartalma igen csekély, vitamindús, a tavaszt idézi, tormás ízvilága a sovány sonka mellé is kitűnő választás. Reszelj le sárgarépát, almát és tormát. Keverd össze joghurttal és citromlével, míg el nem éred a megfelelő állagot, majd hagyd egy kicsit összeérni az ízeket.

tojgli.jpg ()Tojás

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat az újjászületés jelképe, a tojás. A tojástól nem kell félni, egészségesen elkészítve beiktatható a legszigorúbb diétába is. Vitamintartalma kimagasló, a benne található kolin pedig magakadályozza a zsírok lerakódását. A főtt tojás tormával, retekkel fogyasztva igazi egészséges csemege, de tölthetünk a tojásba tonhalas, mustáros, fűszeres krémet, ami igen mutatós is.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X