Főoldal > DIÉTA > 7 diéta és fitnesz tévhit

7 diéta és fitnesz tévhit

diétaedzésfitnesztévhit
0

Írta: and

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult! 1. tévhit: Ha éjjel eszel, kövér leszel! Tény: Ha fogyni szeretnél, akár csak megőrizni a jó alakodat, előnyös, ha eszel valamicskét vacsora után. Persze, a késő esti snack ne tartalmazzon többet 200 kalóriánál! Az éjjeli táplálékot másnap fogja hasznosítani a szervezeted (illetve alvás közben). Ez […]

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

1. tévhit: Ha éjjel eszel, kövér leszel!

Tény: Ha fogyni szeretnél, akár csak megőrizni a jó alakodat, előnyös, ha eszel valamicskét vacsora után. Persze, a késő esti snack ne tartalmazzon többet 200 kalóriánál! Az éjjeli táplálékot másnap fogja hasznosítani a szervezeted (illetve alvás közben). Ez segít az energiaszinted növelésében, napközben sokkal energikusabb leszel, amikor is a testednek szüksége van az üzemanyagra. A cél, hogy 2-3 óránként egyél valamit. Ez stabilizálja a vércukorszintedet, és egész nap tele leszel energiával.

2. tévhit: Az éhség mindig annak a jele, hogy szükséged van táplálékra.

Tény: A testünk gyakran olyankor is éhségjelzést küld, amikor a szervezet dehidratált, kialvatlan, esetleg úgynevezett lelki éhségben szenved. Ezek közül már önmagában elég bármelyik, hogy akkor is étel után sóvárogj, ha tele a hasad. Gondold át, mikor ettél utoljára, hogy felismerd, valóban éhes lehetsz-e.

tevhit2.jpg ()3. tévhit: Fogyni nehezebb, mint megtartani az álomsúlyt.

Tény: A fogyókúrázók több mint 90 százaléka visszaszedi a súlytöbbletét (vagy többet is), miután elérte a célját. Ha az álomsúly elérése után újra a fogyás előtti étrendet követjük, nem meglepetés, hogy még pluszfelesleget is felszedünk magunkra, hiszen a vágyott karcsúbb test kevesebb kalóriát igényel a működéséhez. Plusz, ha a súlycsökkentő étrended nem tartalmazott elegendő fehérjét, még az izomtömegedből is veszíthettél, és bizony, tudjuk, hogy az izom több kalóriát eléget el, mint a zsírszövet. Sajnos így az anyagcseréd is lelassul. A megoldás tehát az életmódváltás: az étkezési szokásaidat gyökeresen meg kell változtatnod, ami komoly kitartást igényel egy életen át.

4. tévhit: A testmozgás fáradttá tesz.

Tény: Mivel a szervezet egyre jobb formában van, a legtöbben úgy érzik, hogy az edzés még több energiát ad nekik, mint korábban bármi. A rendszeres testmozgás tehát segít leküzdeni a fáradtságot, jobban tudsz majd aludni és kevesebbet fogsz stresszelni.

5. tévhit: Az edzés sok időt vesz el az életedből.

Tény: Az egészséges testsúly megtartásáért mindössze napi 20-40 percet kell „feláldoznod”. Ha a fogyás a célod, naponta 45-60 percet érdemes az edzésre fordítanod. Ha egyben nincs ennyi időd, fel is darabolhatod az edzést 5-10 perces szakaszokra a nap folyamán. Ez a néhány perc hamar az életed részévé válik, és a szervezeted követelni fogja az újabb és újabb adagot.

6. tévhit: Ha a combodat szeretnéd formálni, eddz a combodra!

Tény: A gyakorlat típusa nem befolyásolja az adott területen lévő zsírsejtek számát. Még ha 100 felülést is csinálsz minden nap, a nem megfelelő táplálkozás, a  mozgásmennyiség és a kialvatlanság is meggátolnak abban, hogy tónusos, lapos hasad legyen. Persze, elősegíted ezáltal az izmok fejlesztését az adott területen, de ez nem egyenlő a zsírégetéssel. Eltekintve az olyan sebészeti beavatkozásoktól, mint a zsírleszívás, nincs mód a zsír közvetlen eltávolítására a speciális területen, mint például a comb. Ehhez komplett edzésterv és életmódváltás szükséges.

7. tévhit: Minden szénhidrát ellenség

Tény: Az alacsony szénhidráttartalmú diéta-őrület berobbanása óta sok ember tagadja meg magától ezt a nagy élelmiszer-csoportot. Pedig félreértik a koncepciót, ugyanis nem a szénhidrátok felelősek a súlygyarapodásért, hanem az adagok túlméretezése. Ahelyett, hogy teljesen mellőznéd a szénhidrátokat az étrendedből, válaszd a jó fajtájukat: teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket, tésztákat. Ebből a fajta kenyérből egy szelettel is jól tudsz lakni, a tésztát pedig korlátozd egy kis csészényi adagra.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X