Főoldal > DIÉTA > Kalóriaszegény receptek zabbal

Kalóriaszegény receptek zabbal

kalóriareceptzab
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! A legjobb tippek emésztési problémák ellen Gyümölcsös-joghurtos desszert Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

Gyümölcsös-joghurtos desszert

Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended követők számára.

Előkészítés: 10 perc

Főzési idő: 5 perc

zab2.jpg ()Hozzávalók 4 adaghoz:

15g kókuszreszelék

2 evőkanál makadámdió felaprítva

2 evőkanál kesudió felaprítva

1 evőkanál tökmag

50g zab

½ tk őrölt fahéj

1 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál almalé

60g friss áfonya

60g friss málna

75g szeletelt eper

150g natúr joghurt

Elkészítése: Helyezd a kókuszt, a dióféléket, a magvakat és a zabot egy tálba, majd szórd meg őket az őrölt fahéjjal. Öntsd hozzá az olajat és az almalevet, és keverd össze. Melegítsd fel egy serpenyőben a zabos keveréket. Pirítsd alacsony lángon 5 percig, kevergesd gyakran, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűlni. Keverd össze a bogyós gyümölcsöket egy kis tálban. Oszd el a gyümölcskeveréket 4 pohárba vagy edénybe, és a tetejére rakj mindegyiknek egy kanálnyi joghurtot. Oszd négyfelé a zabos keveréket, majd tálald.

Tápanyagtartalom adagonként:

Kalória: 243kcal

Fehérje: 7g

Szénhidrát: 15.5g (ebből cukor: 6.7g)

Zsír: 17g (telített zsírsavak: 4.4g)

Barackos kehely

Előkészítés: 5 perc

Főzési idő: 14 perc

Hozzávalók 8 adaghoz:

200g zab

2 evőkanál méz

1 evőkanál napraforgóolaj

150g aszalt gyümölcs

100ml natúr joghurt

1 evőkanál cukormentes baracklekvár

zab3.jpg ()Elkészítése: Keverd össze a 200 gramm zabot a mézzel és a napraforgóolajjal, majd oszlasd el a keveréket egy tepsiben. Süsd 200 fokon 6-7 percig. Keverd össze, majd süsd újabb 7 percig. Hűtsd le, utána pedig keverd össze 150 gramm aszalt gyümölccsel (így 8 adagot kapsz). Egy adaghoz keverd össze az így kapott keveréket 100 ml natúr joghurttal és egy evőkanál cukormentes baracklekvárral egy pohárban.

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X