Főoldal > DIÉTA > A 2 legjobb egészséges, tavaszi tésztarecept

A 2 legjobb egészséges, tavaszi tésztarecept

diétarecepttészta
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Pestós-brokkolis tészta Hozzávalók 9 adaghoz: (Elkészítési idő: max. 30 perc) 6 ek. blansírozott mogyoró (+pár darab a díszítéshez)2 csésze brokkoli 1 ½ csésze petrezselyem¼ csésze + 2 ek. olívaolaj ½ csésze mentalevél4 tk. citromlé1 ½ tk. reszelt citromhéj1 ½ […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Pestós-brokkolis tészta

Hozzávalók 9 adaghoz: (Elkészítési idő: max. 30 perc)

6 ek. blansírozott mogyoró (+pár darab a díszítéshez)
2 csésze brokkoli
1 ½ csésze petrezselyem
¼ csésze + 2 ek. olívaolaj
½ csésze mentalevél
4 tk. citromlé
1 ½ tk. reszelt citromhéj
1 ½ tk. kapribogyó, átöblítve és lecsöpögtetve
5 nagy gerezd fokhagyma, hámozott
350 gramm farfalle tészta

Elkészítése: Pirítsd a mogyorót egy serpenyőben 3-5 percig (rázogasd gyakran),  ameddig aranybarna nem lesz. Ha elkészült, hűtsd le, vágd darabokra, és tedd félre. Eközben rakj fel egy nagy fazék vizet forrni. Főzd a brokkolit a forrásban lévő vízben 2-3 percig, vagy amíg meg nem puhul, majd ha elkészült, öblítsd át hideg vízzel, és hagyd megszáradni. Egy háztartási gépben keverd össze a mogyorót, a brokkolit, a petrezselymet, az olajat, a mentát, a citromlevet, a citromhéjat, a kapribogyót és a fokhagymát. Sózd, borsozd, ha szükséges. Főzd a tésztát a csomagoláson előírtak szerint a brokkoli vizében. Végül szűrd le és keverd össze az elkészült tésztát a pestós mártással, majd díszítsd a pirított mogyoróval, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

teszta2.jpg ()Avokádókrémes tészta

Hozzávalók 2 adaghoz: (Elkészítési idő: 15 perc)

1 közepes méretű, érett avokádó, kimagozva
1/2 citrom leve + citromhéj a díszítéshez
2-3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
1/2 tk. só
1/4 csésze friss bazsalikom
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 adag / 180 gramm tetszőleges tészta (próbáld ki a tönkölybúza tésztákat)
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
 
teszta3.jpg ()Elkészítése: Forralj fel néhány csésze vizet egy közepes edényben. Ha felforrt, dobd bele a tésztát, és főzd közepes lángon, ameddig el nem készül, körülbelül 8-10 percig. Eközben készítsd el a mártást: keverd simára egy robotgép segítségével a fokhagyma gerezdeket, a citromlevelet és az olívaolajat. Ha elkészült, add hozzá a kimagozott avokádót, a bazsalikomot és a sót, és keverd, ameddig csomómentes és krémes állagú nem lesz. Amikor a tészta elkészült, szűrd le, majd rakd egy nagy tálba.  Öntsd le a szósszal, és keverd meg jó alaposan. Díszítsd citromhéjjal és fekete borssal. Az ételt nem ajánlott újramelegíteni a mártásban található avokádó miatt, ezért azonnal tálald!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!

Így szépülj okosan!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X