Főoldal > DIÉTA > Fogyj az ír nők bevált diétatippjeivel!

Fogyj az ír nők bevált diétatippjeivel!

diétaírönfeledtszíneszsírok
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Nemrégiben Írországban járt az egyik budapesti étterem chefje, aki betekintést nyerhetett az ír konyha rejtelmeibe, és megismerhette azokat a trükköket is, amelyek oly fenségessé varázsolják az ír fogásokat. Elmondása szerint az írek fő alapanyagai között megtalálható a lazac, a […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Nemrégiben Írországban járt az egyik budapesti étterem chefje, aki betekintést nyerhetett az ír konyha rejtelmeibe, és megismerhette azokat a trükköket is, amelyek oly fenségessé varázsolják az ír fogásokat. Elmondása szerint az írek fő alapanyagai között megtalálható a lazac, a bárány, és a tenger gyümölcsei is, mindezekből csakis a minőségit részesítik előnyben. De az egészséges alapanyagokon kívül az ír nők olyan diétás titkokat is ismernek, amelyeket érdemes tőlük ellesni és így ledobni a felesleges kilókat.

Egyél a szivárvány színei szerint!

Az ír nők igyekeznek szó szerint minél színesebben táplálkozni: a színesebbnél is színesebb ételkreációk emelik az étkezés fényét, arról nem is beszélve, hogy a friss finomságok (főként gyümölcsöknek, zöldségek) az egészségre is jó hatással vannak és segítenek a fogyásban is. Ha eddig nem volt jellemző rád a színes táplálkozás, akkor minden héten válassz ki egy új gyümölcsöt, vagy zöldséget más-más színben. Akár turmixot is készíthetsz belőlük, így is feldobhatod a diétád!

irno2.jpg ()Legyen a zöld az új kedvenc színed!

Az írek egyenesen rajonganak a salátákért, nem is csoda, hiszen nemcsak hogy ízletesek, de a tápértékben tekintetében is kimagaslóak. A salátakészítéskor a variációk széles tárháza áll előtted, hiszen megbolondíthatod sovány fehérjével, diófélékkel, magvakkal és friss zöldségekkel, így biztos, hogy hamar megleled a kedvencedet. Építs be még több zöldséget az étrendedbe, méghozzá úgy, hogy a hét elején vegyél egy jó nagy salátát, majd egy ételtartó dobozt tölts tele felaprított zöldségekkel. Ily módon csak össze kell keverned a hozzávalókat. Öntsd nyakon dresszinggel, és élvezd az ízek harmóniáját!

Ne tagadd meg magadtól a zsírokat!

A tradicionális ír ételek elkészítésének javarészéhez elengedhetetlenek a zsiradékok, így általában nem is fukarkodnak vele, de mindig törekednek az egészséges alternatívák előnyben részesítésére. Turbózd fel az egészséges zsírbevitelt kókusz-, vagy olívaolajjal, de alkalmanként egy kis vajat is használhatsz. Ezek az egészséges zsírok ahhoz is hozzájárulnak, hogy hamarabb jóllakj, és az édesség utáni vágy sem fog a hatalmába keríteni.

Néha lazíts, és légy egy kicsit önfeledt!

Köztudott, hogy az írek nagyon tudnak mulatni, élvezni az életet és ezt a szemléletet minden másra is rávetítik, így a fogyókúrát sem veszik annyira véresen komolyan, és ez az, amit tényleg érdemes ellesni tőlük. Ha kizárólag a kilókra összpontosítasz, az vissza is vethet a folyamatban. Hébe-hóba mindenkinek kell egy kis szünet, és ugyanez vonatkozik az edzésre is, hiszen az izmoknak is regenerálódniuk kell. Vess hát egy gyors pillantást az edzésnaptáradra, és győződj meg róla, hogy nem viszed túlzásba. Egyébként a túl sok edzésnek olyan tünetei is lehetnek, mint a kimerültség, a depresszió, levertség és a gyakori megfázás. Nem kell minden áldott nap edzened ahhoz, hogy fit és egészséges légy!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X