Főoldal > DIÉTA > Így kerüld el a zsírcsapdákat!

Így kerüld el a zsírcsapdákat!

diétaétteremotthonvásárolj
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! Otthon: Összpontosíts az ételre Tanuld meg szeretni a szénhidrátokat: az alacsony GI-értékű ételek (hüvelyesek, barna rizs, édesburgonya, valamint a teljes kiőrlésű kenyér) ugyanis stabilizálják a vércukorszintet és sokáig jóllakott maradsz tőlük. A szénhidrátok (beleértve a zöldségeket és a gyümölcsöket […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

Otthon: Összpontosíts az ételre

Tanuld meg szeretni a szénhidrátokat: az alacsony GI-értékű ételek (hüvelyesek, barna rizs, édesburgonya, valamint a teljes kiőrlésű kenyér) ugyanis stabilizálják a vércukorszintet és sokáig jóllakott maradsz tőlük. A szénhidrátok (beleértve a zöldségeket és a gyümölcsöket is) a napi kalóriaszükségleted 40 %-át, a fehérje a 30 %-át, az egészséges zsírok (olívaolaj, olajos halak, olajos magvak) pedig szintén a 30 %-át tegyék ki. Egyél minél lassabban, rágd meg jól az ételt, hogy követni tudd a tested jelzéseit, és érezd, amikor már jóllaktál. Evés közben csak az ételre összpontosíts, kapcsold ki a tévét és a számítógépet. Ha meg akarod kímélni magad a nemkívánatos pluszkilóktól, mindössze három dologra kell összpontosítanod: hogyan eszel, mit vásárolsz, valamint mit választasz az étteremben.

Az étteremben: Válts nemzetközire

Étterembe készülsz? Mielőtt elindulnál, mindig nézd meg a hely internetes honlapját, hogy találsz-e egészséges finomságokat. Érdemes a különböző nemzetek konyhájával kísérletezned: próbáld ki a japán ételeket vagy a vegetáriánus indiai falatokat (főleg a lencse alapú ételeket), ezek ugyanis garantáltan tápláló opciót jelentenek. Ha olasz étterembe mész, válassz halat, kagylót, vagy grillezett zöldségeket, kerüld el a nagy tál spagettit vagy a 32 cm-es pizzát. A kedvenc török éttermedről sem akarsz lemondani? Válassz csirkesaslikot friss zöldségekkel, és kerüld el messzire a fehér lisztből készült pitát. Vigyázz azonban a rejtett kalóriákra: a salátaöntetekben például rengeteg hozzáadott cukor és extra kalória bujkálhat.

zsircsapda2.jpg ()A közértben: Vásárolj ésszel

A közértben egy sereg trükknek kell ellenállnod, hogy ne vásárolj meg olyan dolgokat, amelyekre nincs is szükséged. A népszerű márkák általában szemmagasságban láthatóak, és az alapvető élelmiszerek (mint amilyen a kenyér vagy a tej) a bolt hátuljában találhatóak meg, hogy a többi termék mellett is el kelljen haladnod, így szinte elkerülhetetlen, hogy veszel pár plusz dolgot. Mindig olvasd el a címkéket, sose menj el vásárolni üres gyomorral, és ragaszkodj a bevásárló listádhoz! Ha kosarat viszel magaddal bevásárlókocsi helyett, azzal is csökkentheted az időszakos ajánlatok számát, amiknek nem tudsz ellenállni.

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X