Főoldal > DIÉTA > 5 ok, amiért érdemes cseresznyét enned

5 ok, amiért érdemes cseresznyét enned

cseresznyefogyókúragyümölcsmemória
0

Írta: and

Persze, rögtön feltehetjük a kérdést, hogy ki az, aki egyáltalán ne szeretné a cseresznyét? Ez az ízletes gyümölcs a nyár egyik édes örömforrása, a cseresznye szezon júniustól augusztusig tart, így 3 hónapon keresztül akár napi szinten is beiktathatod az étrendedbe. Az alábbi 5, egészségre gyakorolt hatása pedig a legtáplálóbb gyümölcsök közé emeli, így semmiképpen se […]

Persze, rögtön feltehetjük a kérdést, hogy ki az, aki egyáltalán ne szeretné a cseresznyét? Ez az ízletes gyümölcs a nyár egyik édes örömforrása, a cseresznye szezon júniustól augusztusig tart, így 3 hónapon keresztül akár napi szinten is beiktathatod az étrendedbe. Az alábbi 5, egészségre gyakorolt hatása pedig a legtáplálóbb gyümölcsök közé emeli, így semmiképpen se hagyd ki a fogyasztását a mindennapokban.

1. Természetes gyulladáscsökkentő: A cseresznye rendszeres fogyasztása segít az ízületi gyulladások és az izmok fájdalmainak enyhítésében, valamint csökkenti a futók edzés után érzett izomfájdalmát és az izomlázat. Remek edzés utáni nassolnivaló: már 100-200 gramm cseresznye elfogyasztása jelentősen támogatja az edzés utáni regenerálódást.

2. Memóriafokozó hatással bír: A cseresznye egy antocián nevű, hatékony antioxidánst tartalmaz, ami kulcsszerepet játszik az agy erősítésében, és megakadályozza a memória romlását.

cserko2.jpg ()3. Vitaminokban rendkívül gazdag: A cseresznye tele van vitaminnal, többek között béta-karotint (19-szer annyit található benne, mint az áfonyában és az eperben), C-vitamint, káliumot, magnéziumot, vasat, folsavat és élelmi rostokat is tartalmaz.

4. Szuper fogyókúrás gyümölcs: A cseresznyét tartalmazó étrend elősegíti a fogyást, mivel ennek az alacsony glikémiás indexű és kalóriatartalmú (100 gramm cseresznye 60 kalóriát, 14 gramm szénhidrátot, 1 gramm fehérjét, 0,5 gramm zsírt és 2 gramm rostot tartalmaz) gyümölcsnek több mint 75 százaléka víz, így kifejezetten ajánlott főétkezések közötti rágcsálnivalónak (valamint könnyen hordozható és rendkívül gyorsan laktat).

5. Elősegíti az alvást: Felejtsd el a káros altatókat! A cseresznye a melatonin nevű hormonban gazdag, ami hatással van a természetes alvási szokásainkra, így a fogyasztása által mélyebb és nyugodtabb alvásra számíthatunk.

+Tipp: Fogyaszd önmagában, levesbe főzve, egészséges süteményekbe sütve, vagy a reggeli joghurtodba szórva. Próbáld ki a következő cseresznyés szószt: Forralj fel egy csésze kimagozott, félbevágott cseresznyét, 1,5 csésze tyúkhúsleves alaplevet és 1 evőkanál cukrot egy serpenyőben. Csökkentsd a hőfokot és párold 15 percig. Keverj össze 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál kukoricakeményítőt, majd add hozzá lassan a szószhoz, ameddig be nem sűrűsödik. Ha elkészült, tálald grillezett sertés- vagy csirkehúsra öntve.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X