Főoldal > DIÉTA > Egészséges reggelik a pohárban

Egészséges reggelik a pohárban

pohárreggeliturmix
0

Írta:

Olykor reggelire sem kívánunk semmi mást, mint egy pohár finom turmixot, amely vitalitással tölt fel egész napra. Ha nincs kedvünk reggelire elrágcsálni egy sárgarépát és egy almát, akkor remek reggeli italt készíthetünk belőlük és a sok értékes tápanyagot, vitamint így is a szervezetünkben juttathatjuk. A megtisztított gyümölcsöket a legegyszerűbb módon összeturmixoljuk – ha kell, kevés […]

Olykor reggelire sem kívánunk semmi mást, mint egy pohár finom turmixot, amely vitalitással tölt fel egész napra.

Ha nincs kedvünk reggelire elrágcsálni egy sárgarépát és egy almát, akkor remek reggeli italt készíthetünk belőlük és a sok értékes tápanyagot, vitamint így is a szervezetünkben juttathatjuk. A megtisztított gyümölcsöket a legegyszerűbb módon összeturmixoljuk – ha kell, kevés mézzel édesíthetjük -, és már készen is van a kiváló, tápláló reggeli. Nyáron ez az íz és energiabomba ugyanúgy felrázza a testet és a szellemet, mint egy csésze kávé.

Bár a tejes alapú turmixok igen elterjedtek, reggelire mégis inkább a zöldség- vagy gyümölcsturmixok a megfelelőbbek. Önmagában minden gyümölcs remekül turmixolható, és ha esetleg túl sűrű lenne a kész ital, akkor szénsavmentes ásványvízzel hígítható. Szezonális gyümölcsöket érdemes párosítani is. Remek az eper-őszibarack turmix, vagy a piros bogyós gyümölcsturmix, amelyhez meggyet, epret, málnát és ribizlit is felhasználhatunk.

turmix2.jpg ()A gyümölcsök jól kombinálhatók friss fűszernövényekkel, az eperhez illik a bazsalikom és a rozmaring is, az egzotikus gyümölcsökhöz, illetve az őszibarackhoz pedig a menta passzol nagyon. Kevés frissen csavart citromlével és mézzel nem csak az ízeket emelhetjük ki, hanem az ital színét is megőrizhetjük.

Az év egyetlen szakaszában sem megy annyit a gyümölcscentrifuga, mint nyáron, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök lédúsak, roppanósak. A reggeli italok alapanyagai nem csak gyümölcsök lehetnek, hanem zöldségek is. A répa édes ízével különösen kedvelt, azonban ugyanilyen jó és finom dzsúzokat készíthetünk uborkából is. Magas víztartalma miatt nem csak remekül turmixolható, de sok levet ad gyümölcscentrifugával is.

A répa-gyömbér páros verhetetlen, akárcsak a cékla kevés virágmézzel, azonban nem bánja meg, aki ad egy esélyt az uborkának és a citromnak. Zöldség alapú reggeli frissítők zöld fűszerekkel szintén jól kiegészíthetőek, a petrezselyemmel és a korianderzölddel nem nagyon lehet hibázni.

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X