Főoldal > DIÉTA > Így nassolj az étkezési szokásaidnak megfelelően!

Így nassolj az étkezési szokásaidnak megfelelően!

csokoládéeszelfáradtmegoldásnassol
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! 1. Ha egész nap csipegetnél Muszáj enned pár falatot minden második órában, hogy jóllakottnak érezd magad egész nap. A kutatások kimutatták, hogy a gyakori étkezések segítenek kontrollálni az éhségérzetet és a habzsolást, valamint így könnyebben hozzájuthatsz a tápanyagokhoz, amelyekre […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

1. Ha egész nap csipegetnél

Muszáj enned pár falatot minden második órában, hogy jóllakottnak érezd magad egész nap. A kutatások kimutatták, hogy a gyakori étkezések segítenek kontrollálni az éhségérzetet és a habzsolást, valamint így könnyebben hozzájuthatsz a tápanyagokhoz, amelyekre a szervezetednek szüksége van.

Így nassolj: Nassolj naponta háromszor, de egy adag maximum 200 kalóriát tartalmazzon. A zöldségrudak (répa, zeller, cukkini vagy édes paprika) kiváló rágcsálnivalók, mártogasd őket alacsony zsírtartalmú túróba vagy humuszba.

2. Ha fáradt vagy, eszel

Már délután háromkor őrülten fáradt vagy, mert reggel korán keltél, vagy este sokáig dolgoztál. Ha pedig kimerült vagy, fogsz egy zacskó kekszet, és az utolsó falatig meg sem állsz, hogy egy kicsit felébredj.

nass2.jpg ()Így nassolj: Ha minden zacskó kekszet egy almával helyettesítesz, azáltal akár egy év alatt 10 kilót is fogyhatsz anélkül, hogy bármi mást változtatnál az étrendedben. Tarts magadnál mindig édes, alacsony zsírtartalmú nassolnivalókat, ha délig gyorsan akarsz energiához jutni. A zsíros kekszek helyett próbáld ki a gyömbéres süteményt, a graham kekszet, vagy rágcsálj fügét, valamint friss, érett barackot. Ha elviselhetetlen a hőség, hűtsd le magad egy pohár jéghideg, frissen facsart narancslével (hozzáadott cukor nélkül, vízzel hígítva), vagy rágcsálj fagyasztott szőlőszemeket és banánt.

3. Ha csokoládéfüggő vagy

Meglátod az édességautomatát a munkahelyeden, vagy a kávézóban a kedvenc csokiszeletedet, és nem tudsz ellenállni a kísértésnek.

Így nassolj: Az agyban nagyobb mennyiségű endorfin és szerotonin szabadul fel (jóérzést keltő vegyi anyagok), amikor csokoládét eszel, így ideiglenesen jobban érzed magad utána, ha előtte nyugtalan, dühös, vagy magányos voltál. A kakaóban található fő flavonoidok csökkentik a szívbetegségek kockázatának kialakulását, és a benne található szerény mennyiségű koffein segíthet az egész napos fáradtság leküzdésében. Ha boldogabbnak érzed magad a csokitól, fogyassz mértékkel étcsokoládét. Helyettesítsd a fagylaltot csokoládé sorbettel, kortyolgass el egy csésze zsírmentes forró csokit, vagy önts egy kevés csokiszirupot egy tányér gyümölcsre.

A tökéletes megoldás minden típus számára:

Ha eltervezed, mit fogsz nassolni a nap folyamán, valamint kis, kiegyensúlyozott adagokat fogyasztasz, azáltal a szervezetedet is ellátod üzemanyaggal. Próbáld ki ezeket a kombinációkat:

– 1 közepes banán, 1 evőkanál mogyoróvaj (200 kalória)
– 1 közepes alma (a héjával) és 30 gramm light sajt (190 kalória)
– 1/4 csésze mazsola és 1/2 csésze natúr joghurt (170 kalória)
– 1 kis kukorica tortilla, 15 gramm csökkentett zsírtartalmú, reszelt cheddar sajt, 1 apróra vágott paradicsom, 1 evőkanál szeletelt jalapeno paprika (109 kalória)

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X