Főoldal > DIÉTA > Nem eszem egészségesen, mert… Megcáfolunk minden kifogást!

Nem eszem egészségesen, mert… Megcáfolunk minden kifogást!

cáfolatcsokiédességegészségételkifogás
0

Írta: and

„Az egészséges ételek túl drágák” De nem egy új, az USA-ban végzett kutatás szerint. A tudósok – és a pénztárcád is – alátámasztják, hogy ha friss alapanyagokat vásárolsz, és azokból otthon készíted el magadnak az ételt, többet spórolsz, mint ha mondjuk beülnél ebédidőben egy gyorsétterembe. Hogy miért olcsóbb az otthonról hozott grillezett csirkemell olívaolajos, bazsalikomos […]

„Az egészséges ételek túl drágák”

De nem egy új, az USA-ban végzett kutatás szerint. A tudósok – és a pénztárcád is – alátámasztják, hogy ha friss alapanyagokat vásárolsz, és azokból otthon készíted el magadnak az ételt, többet spórolsz, mint ha mondjuk beülnél ebédidőben egy gyorsétterembe. Hogy miért olcsóbb az otthonról hozott grillezett csirkemell olívaolajos, bazsalikomos salival, mint a hamburger menü nagy krumplival és üdcsivel? Mert az előbbihez megvett alapanyagokból többször eszel, mivel kevesebb kell belőlük egyszerre, és táplálóbbak is, mert nincs bennük tartósítószer. Az ásványvíz meg sose volt drágább a kólánál, igaz?

egeszseg2.jpg ()„Nem lakom jól az egészséges kajákkal”

Ez egész biztos? Ha igen, akkor valószínűleg azért, mert a főétkezések előtt mindig jól kiéhezteted magad. Viszont ha megeszel reggelire mondjuk egy adag natúr joghurtot müzlivel és gyömölccsel, tízóraira pedig egy marék kesudiót és egy banánt, miközben elszürcsölgetsz napi két liter vizet, akkor az ebédre pakolt krémlevest és cézársalit már lehet, hogy meg sem bírod enni teljesen. Fogadjunk?

„A környezetem nem segít”

Valóban nagyon rossz, amikor az ember úgy próbál egészségesen táplálkozni, hogy például egy baráti vacsin a csülkös pacal a főfogás, de erre is vannak tippjeink: ilyenkor igenis illik enni, mielőtt elindulsz otthonról. Így nem fenyeget az a veszély, hogy nekifutásból rávesd magad a pacalos tálra. Vihetsz magaddal valami könnyű bionasit is – mondjuk teljes kiőrlésű lisztből készült ropit vagy fűszeres kölesgolyót -, amit mindig a kezed ügyében tartasz, ha rád törne a farkaséhség.

„Úgysem bírom megállni!”

A legfontosabb, hogy tudatosítsd: az egészséges étkezés nem önkínzás. Rengeteg szuper étel van, amikről talán még nem is hallottál, pedig isteni finomak, és még jót is tesznek neked (nézz csak körül a neten!). És az egészet nem valaki másért csinálod, hanem saját magadért, így a kísértést is a saját érdekedben győzöd le. Ha sóvárogni kezdesz például egy szelet csoki után, jó módszer a „körbeevés”, azaz, hogy valami nagyon hasonlóval töltöd ki az űrt. Tejcsokoládé helyett mit szólnál mondjuk egy csésze mandulás lattéhoz , 70%-os étcsokival megszórva? Nem is hangzik rosszul, ugye?

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X