Főoldal > DIÉTA > Vesd be az oxigént, és légy bikinikész!

Vesd be az oxigént, és légy bikinikész!

anyagcserefogyásoxigénzsír
0

Írta:

Ha az egészséges étrend és a mozgás mellett rá akarsz erősíteni a tartós fogyásra, próbáld ki az oxigén karcsúsító erejét!  A nők számtalan drasztikus fogyókúrát vetnek be a jó idő beálltával annak érdekében, hogy a nyári strandszezonra csúcsformába kerüljenek. Ugyanakkor a kezdeti sikerek gyakran kudarcba fordulnak, amint elkezdenek normálisan enni az önsanyargató diéták után. Egy […]

Ha az egészséges étrend és a mozgás mellett rá akarsz erősíteni a tartós fogyásra, próbáld ki az oxigén karcsúsító erejét! 

A nők számtalan drasztikus fogyókúrát vetnek be a jó idő beálltával annak érdekében, hogy a nyári strandszezonra csúcsformába kerüljenek. Ugyanakkor a kezdeti sikerek gyakran kudarcba fordulnak, amint elkezdenek normálisan enni az önsanyargató diéták után.

Egy nemzetközi kutatás kimutatta, hogy a fogyókúrázók 95%-a visszaszedi leadott kilóit, 41%-a pedig még többet is. Ez a jojó-effektus annak köszönhető, hogy testünk éheztetésként értelmezi, ha nagymértékben csökkentjük az elfogyasztott kalóriamennyiséget, vagy kihagyjuk az étkezéseket, és takarékos üzemmódra kapcsol. Mindez anyagcserénk lassulásával is együtt jár. Így amikor a diéta végeztével újra normálisan étkezünk, bár a kalóriamennyiség nő, a testzsír nem ég, hiszen anyagcserénk nem tud ilyen gyorsan visszaállni.

Ha te sem akarsz feleslegesen koplalni, gyorsítsd inkább fel az anyagcseréd!

A gyors anyagcsere előfeltétele a kiegyensúlyozott étkezés és a megfelelő mozgás. A bőséges folyadékbevitel, mint a víz vagy a különböző teák elfogyasztása, illetve az élelmi rostokban gazdag zöldségek és gyümölcsök kedvező hatással vannak anyagcserédre. Ha heti 2-3 alkalommal pedig elmész akár edzeni, akár a szabad levegőn mozogni, már sokat tettél fogyásod érdekében.

bikini2.jpg ()Kevesen tudják azonban, hogy a megfelelő étrend és a sport mellett az oxigén is nagy segítségünkre lehet anyagcserénk felgyorsításában. Az oxigén mindenfajta égést, így a zsírégetést is elősegíti – minél több oxigént kapnak a sejtek, annál jobban ég a zsír. Éppen ezért lehet segítségünkre a hiperbár oxigénterápia a fogyás során, amely megemeli a szervezet oxigénszintjét.

A hiperbár oxigénterápia során a normál légköri nyomás 2,5-szeresén 100%-os oxigént lélegzünk be. A kezelés egy alapvető fizikai törvény előnyét használja ki, miszerint megemelt nyomáson nagyobb mennyiségű gáz oldódik a folyadékba. Így a terápia során extra mennyiségű oxigén kerül a szervezetbe, melyet már nemcsak a vörösvértestek, hanem a vérplazma is szállít. A normális körülményekhez képest körülbelül húszszor nagyobb lesz az oxigénkoncentráció testünkben, mely kiemelkedően növeli a sejtek és szövetek oxigénellátását.

Az oxigénnek köszönhetően javul anyagcserénk, fokozódik a méregtelenítés, helyreáll testünk egyensúlya, mely segít a jó közérzet és a megfelelő testsúly elérésében. Ugyanakkor nemcsak karcsúvá válhatunk, hanem immunrendszerünk is erősödik, valamint szellemileg és fizikailag is bombaformában leszünk. 

A terápia egyébként eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások után, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór), gyulladások (pl.: csontgyulladás), fülzúgás, migrén kezelésére, valamint agyvérzés miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is.

Forrás: www.baromedical.hu

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X