Főoldal > DIÉTA > 6 ok, amiért nem használ a fogyókúrád

6 ok, amiért nem használ a fogyókúrád

csokidiétafogyókúrahibaitaltészta
0

Írta: and

Nem eszel eleget Olvastál mostanában olyan fogyókúráról, ami azt tanácsolná, hogy hagyj ki &

Nem eszel eleget

Olvastál mostanában olyan fogyókúráról, ami azt tanácsolná, hogy hagyj ki étkezéseket? Ha nem, valószínűleg azért, mert a szakértők is óvnak ettől. Nem csupán veszélyes, ha éhezteted magad, de a test a hiányzó energiákat újabbakkal igyekszik pótolni, hogy működni tudjon, így amikor végül mégis eszel, csak úgy rakódik rád a felesleges zsír és cukor, hiszen ezek a legkönnyebben beépíthető energiaforrások. Szóval ne skippeld az étkezéseket, inkább egyél sokszor keveset, aztán irány az edzőterem!

Edzés után „jutalmazod” magad

Ha elégettél 300 kalóriát egy edzés alatt, az jó ok az ünneplésre… mégis azt tanácsoljuk, fogd vissza magad. Az ember ilyenkor hajlamos túlbecsülni az edzés hatását, és alábecsülni, mekkora kárt okozhat akár egy szelet csoki is. Figyeld a kalóriákat, és edzés után várj minimum félórát, mielőtt ennél.

Diétás italokat iszol

Üdítő édesítőszerrel? Nem jó döntés! Ugyanis ezzel „becsapod” a testedet, hiszen az édes ízt nem követi cukorbevitel. Amivel csak az a gond, hogy az inzulinszinted és a vércukrod attól még emelkedik, valamint a tested a bekerülő energiát zsírrá alakítja át. Ja, és még éhesebb leszel tőle, nem véletlenül ajánlanak lassanként minden gyorsétteremben édesítőszeres üccsit az étel mellé.

hiba2.jpg ()A barátaidnak is súlyproblémái vannak

Érdekes, igaz? Ha a nagyon közeli barátaid súlygondokkal küzdenek, neked is nehezebb lesz lefogynod, mivel a szeretett személyek életmódja és testképe mintaként szolgál egész életünk során (ugye, mennyi hasonló testfelépítésű szerelmespárt látni?). Megoldás lehet, ha megkéred a túlsúlyos barátot, hogy dolgozzatok ki közösen egy edzéstervet: együtt a fogyáson kívül még jó adag endorfint is termeltek, hiszen barátokkal sportolni jó buli!

A diétád nem digitálisan rögzített

Bizony, ez is számít. Kutatások igazolják, hogy ha számítógépes kalóriatáblázatban vezeted az eredményeidet, hatékonyabb lesz a fogyókúrád, mint ha csupán papírt és tollat használsz ugyanehhez. Egy dokumentumban ugyanis átláthatóbban, tisztábban tudsz ellenőrizni mindent, és ez az agyad számára is „egyértelműbb” jelzéseket jelent.

Teljesen kihagyod a szénhidrátokat

A szénhidrát rossz – a legtöbb mai diéta erre tanít. Pedig vannak jó szénhidrátok is, és ami még fontosabb: a szervezet megfelelő működéséhez igenis szükségesek! Mert ha megvonod őket magadtól, jelentős kálcium- és C-vitamin mennyiséget veszítesz el, ami viszont nélkülözhetetlen a tested számára. És legyünk őszinték: lemondanál a szülinapi tortákról vagy az olasz tésztacsodákról egy életre?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X