Főoldal > DIÉTA > 8 tipp a nyári karcsúságért

8 tipp a nyári karcsúságért

alakbikinidiétaformastrand
0

Írta: and

Mozogj, még akkor is, ha nincs rá időd! Ha egész nap elfoglalt voltál, és az esti buli előtt már csak néhány perc áll rendelkezésedre, akkor azt maximálisan használd is ki! 2-3 percig fuss helyben, időnként iktass be magas térdemelést, ez az arcodnak és az egész testednek is egészséges ragyogást fog kölcsönözni anélkül, hogy nagyon megizzadnál. […]

Mozogj, még akkor is, ha nincs rá időd!

Ha egész nap elfoglalt voltál, és az esti buli előtt már csak néhány perc áll rendelkezésedre, akkor azt maximálisan használd is ki! 2-3 percig fuss helyben, időnként iktass be magas térdemelést, ez az arcodnak és az egész testednek is egészséges ragyogást fog kölcsönözni anélkül, hogy nagyon megizzadnál.

Tartsd ki még egy kicsit!

A deszkaállás vagy más néven palánk alaposan megdolgoztatja a hasizmodat és a karokat, ezenfelül nagyszerűen felpörgetheted vele a pulzusodat is.  A gyakorlathoz feküdj a hasadra, és a karok segítségével emelkedj fel kinyújtott karú fekvőtámasz pozicióba. A fenekedet ne told ki, a tested képezzen egy hosszú vonalat. Legalább egy percig tartsd ki a gyakorlatot.

Rázd fel!

Ha nagyon éhes vagy, akkor könnyedén megfékezheted magad egy finom protein shake-kel. 8 dl kókusztejet keverj össze jéggel és egy kanál protein porral (próbáld ki a vaníliát vagy a csokit). Így bűntudat nélkül élvezheted az édes ízeket nyáron is.

strand2.jpg ()Irány a friss levegő!

Használd ki a jó időt, és amikor csak lehetséges mozogj a szabadban (csak gondoskodj a megfelelő fényvédelemről). Végezz nyújtó gyakorlatokat a közeli parkban, biciklizz a barátnőiddel, vagy túrázzatok a hegyekben.

Csak okosan kortyolj!

Nem kell teljesen likvidálnod a mindennapjaidból az alkoholos koktélokat, csak dönts okosan ebben is! Vigyázz a kalóriadús italokkal, például a Piña Coladaval – ezek fogyasztását semmi esetre se vidd túlzásba. Kérj inkább gyümölcs alapú koktélokat, amivel némileg csökkentheted a felesleges cukorbevitelt.

Izzadj ki magadból mindent!

Az izzadás nagyon jó hatással van a bőrre és úgy összességében véve az egész testre, szóval rángasd el az egyik barátnődet és próbáljátok ki a Bikram jógát. Egy kiadós izzadás után úgy fogod érezni magad, mintha kicseréltek volna, energikus leszel, és nem utolsó sorban a szervezeted is méregteleníted ily módon. De arra mindig ügyelj, hogy az elvesztett vízmennyiséget megfelelően pótold!

Ne csak pancsolj!

A medencében nem csak úszhatsz, hanem különféle hatékony gyakorlatokat hajthatsz végre. A medence sekélyebb vizű részén végezz guggolásból való ugrásokat, hajlítsd be a térdedet, aztán ugorj fel a vízből olyan magasra, amennyire csak tudsz, majd érkezz vissza guggolásba. A víz ellenállása miatt még jobban megmozgatod az izmokat ezzel a gyakorlattal.

Frissítsd a lejátszási listád!

Semmi sem tud annyira inspirálni, és még jobb teljesítményre ösztökélni, mint a vidám, pörgős nyári zenék. Akár hetente frissítheted a lejátszási listádat, hiszen szuper, vérpezsdítő dallamokból idén nyáron sincs hiány. Különben is, nagyon izgalmas új zenéket hallgatni, ezzel valóban fokozhatod az edzés intenzitását, és a lelkesedésed egy percre sem fog alábbhagyni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X