Főoldal > DIÉTA > Nyerd vissza az alakod szülés után!

Nyerd vissza az alakod szülés után!

alakanyukadiétaszoptatásterhesség
0

Írta: and

Azért mielőtt elkezdenéd irigyelni a filmcsillagokat, vésd az eszedbe, hogy ők nem olyan hétköznapi anyukák, akiknek az élete a nap 24 órájában a gyerekük körül forog. A hírességeknek az a munkájuk, hogy mindig szépek és csinosak legyenek, és tündökölni tudjanak a vörös szőnyegen, akár várandósak, akár frissen szült anyukák. Ráadásul nekik van idejük napi 2-3 […]

Azért mielőtt elkezdenéd irigyelni a filmcsillagokat, vésd az eszedbe, hogy ők nem olyan hétköznapi anyukák, akiknek az élete a nap 24 órájában a gyerekük körül forog. A hírességeknek az a munkájuk, hogy mindig szépek és csinosak legyenek, és tündökölni tudjanak a vörös szőnyegen, akár várandósak, akár frissen szült anyukák. Ráadásul nekik van idejük napi 2-3 órát edzeni személyi edző segítségével, a szakácsuk pedig személyre szabott diétás finomságokkal kényezteti őket – így azért sokkal könnyebb az életük még egy kisbaba mellett is.

Ettől függetlenül van pár olyan tipp, amelyet érdemes megfogadnod, hogy könnyen vissza tudd nyerni a szülés előtti formád, és fitt, boldog anyuka legyél.

Mielőtt edzésbe és fogyókúrába kezdenél, mindenképp konzultálj az orvosoddal, hogy engedélyezi-e a mozgást, valamint gondolj arra is, hogy a diéta befolyásolhatja a szoptatást – ha anyatejjel táplálod a gyermeked, ne fogj drasztikus fogyókúrába, törekedj inkább az egészséges, kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozásra, és inkább a nassolásról mondj le, mint az evésről! Nagyon fontos, hogy kellő energiád legyen a napi teendőkre, így tartsd a napi kalóriabevitelt 1500-1800 kalória között – koplalásról szó sem lehet!

kismama2.jpg ()1. tipp: Sok fehérje, kevés szénhidrát

Jennifer Garner, Kate Hudson, Elizabeth Hurley és Catherine Zeta-Jones erre esküszik: étrendjük fő pilléreit az alacsony szénhidráttartalmú, valamint a magas fehérjetartamú ételek alkotják. Mellőzik tehát a cukros, fehér lisztet tartalmazó péksütiket, a fehér kenyeret, helyettük teljes kiőrlésű gabonafélékből készült kenyereket és tésztákat választanak, illetve sok halat, csirkehúst, sovány marhahúst fogyasztanak. Köretként természetesen a saláta a nyerő a magas keményítőtartalmú szénhidrátok, tehát a krumpliból és rizsből álló fogások helyett.

2. tipp: Ételrendelés

Néhány celebmama, például Denise Richards és Uma Thurman nem bíznak magukban, ha étkezésről van szó: ahelyett, hogy maguk készítenék el ételeiket, inkább a házhozszállításra szavaznak. Természetesen olyan helyről rendelnek, ahol szigorúan diétás fogások szerepelnek a kínálatban, és csak az innen kapott ételeket fogyasztják. Így a siker szinte biztos, mert egészséges, diétás ételeket ehetnek meghatározott adagban, kontrollált körülmények között. Persze ez nem épp a legolcsóbb megoldás, de jó módszer arra, hogy a gondolataik ne mindig az ételek körül forogjanak, és ne menjen el sok idejük a főzésre.

3. tipp: Jóga

Gwyneth Paltrow és Madonna ezzel a mozgásformával tartja magát karban. A jóga a terhesség alatt és szülés után is űzhető, nemcsak testileg, de lelkileg is segít formába lendülni, feszesíti a testet, szálkásít, energetizál.

4. tipp: Futás

Jennifer Garner és Gwen Stefani esküsznek a futásra: állításuk szerint ugyan az elején nem könnyű „megmozdulni”, nehezek az első edzések, de aztán ahogy egyre edzettebbek lesznek, úgy válik egyre könnyebbé és szórakoztatóbbá a dolog. Rengeteg kalóriát képesek elégetni egy-egy edzés során, átmozgatják az egész testüket, feszesítik az eltunyult izmaikat. Emellett kicsit kiszakadnak a mindennapi rutinból, kiszellőztetik a fejüket, levezetik a felgyülemlett feszültséget az intenzív kardiomozgás során.

5. tipp: Tudatosság és szoptatás

Heidi Klum viharos gyorsasággal tért vissza a kifutóra gyermekei születése után. Elmondása szerint neki rengeteget segített a szoptatás, hiszen a baba táplálásával az anyuka számos kalóriától képes megszabadulni. Emellett, hogy felpörgesse anyagcseréjét, de kellő energiát biztosítson saját maga számára, tudatosan egészséges, magas fehérjetartalmú ételeket fogyasztott háromóránként, persze szigorúan kis adagokban, este 7 után pedig már egyáltalán nem evett. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X