Főoldal > DIÉTA > 5 rágcsálnivaló a gyorsabb fogyásért

5 rágcsálnivaló a gyorsabb fogyásért

diétanasinassrágcsálnivaló
0

Írta:

A testünknek, csak úgy, mint az autónknak, üzemanyagra van szüksége, hogy hatékonyan működjön, &

A testünknek, csak úgy, mint az autónknak, üzemanyagra van szüksége, hogy hatékonyan működjön, és ez különösen igaz, amikor edzünk. Ha éhgyomorral veselkedsz neki, gyengének fogod érezni magad, és még a rövid edzéstől is hamar elfáradsz – így kevesebb kalóriát égetsz el. Ezért kell 1-2 órával előtte elmajszolni valamit, amit így a szervezetnek lesz ideje megemészteni. Összegyűjtöttünk öt egészséges snacket, próbáld ki őket és élvezd így a mozgás örömét!

Banános, áfonyás kenyér (197 kalória)

Elkészítési idő: Egy óra

Hozzávalók egy adaghoz: 3 közepes, érett banán, fél teáskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál margarin, negyed csésze pürésített, érett avokádó, háromnegyed csésze cukor, 3 nagyobb tojás, 2 csésze teljes kiőrlésű liszt, egy teáskanál só, egy teáskanál sütőpor, egy teáskanál vanília-kivonat, fél csésze fagyasztott áfonya, 3 evőkanál víz.

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 175°-ra, majd a banánt pépesítsd össze a szódabikarbónával, és tedd félre. Egy közepes tálban keverd krémesre a margarint, az avokádót és a cukrot, add hozzá a lisztet, a sót, a sütőport, és alaposan keverd össze. Ezután jöhet hozzá a víz és a vanília, aztán pedig a banános keveréket is vegyítsd hozzá, és jól keverd el, ezután dobáld bele az áfonyát. A tésztát egyenletesen öntsd ki két kb. 20 centis kenyérformába, majd süsd 40-50 percig. Ha nem vagy biztos abban, hogy jól megsült, szúrj bele egy hústűt vagy egy fogpiszkálót a közepébe, és ha tésztamentesen húzod ki, akkor kész van. Mielőtt kivennéd a sütőből, hagyd hűlni, ezután vágd fel kb. 2,5 centis szeletekre.

ragcsa2.jpg ()Répás muffin (209 kalória)

Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg csökkentett zsírtartalmú, lágy krémsajt, negyed csésze cukor, egy tojás.

Hozzávalók a muffinhoz: két és fél csésze teljes kiőrlésű liszt, negyed teáskanál só, háromnegyed teáskanál sütőpor, negyed teáskanál szódabikarbóna, egy teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál repceolaj, negyed csésze tejföl, két, fél evőkanál barnacukor, két és fél evőkanál kristálycukor, egy tojás, egy teáskanál vanília, egy csésze reszelt répa, fél csésze összeaprított ananász.

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 190°-ra, és 12 muffin-formát vonj be főzőspray-vel.

A töltelék: Egy kis tálban keverd össze a krémsajtot, a cukrot és a tojást.

A muffin: Egy nagyobb tálkában kombináld a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat, majd tedd félre. Egy közepes tálban keverd krémesre az olajt, a tejfölt, és a cukrot, a lényeg, hogy teljesen sima legyen az állaga, majd törd bele a tojást és a vaníliát. Ezután keverd bele a répát és az ananászt. A száraz összetevők közepébe készíts kis üreget, és öntsd bele a folyékony összetevőket. Keverd össze őket, de arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba a keverést, mert így is vastag lesz a tészta, és egy kevés maradjon a töltelékből is. A tésztával kb. egynegyedig töltsd meg a muffin formákat, mehet rá egy evőkanál töltelék, aztán koronázd meg a maradék tésztával. Süsd 20-25 percig, ha nem vagy biztos a végeredményben, itt is ellenőrizd a tésztát a korábban említett módszerrel. 10 percig hagyd hűlni mielőtt eltávolítanád a formából.

Mártogatós paprikaszeletek (169 kalória)

Hozzávalók egy adaghoz: egy közepes pritamin paprika, amit vágj fel vékony szeletekre, és egyharmad csésze humusz (ezt ízesíthetd fokhagymával és citromlével).

Trópusi meglepetés (149 kalória)

Hozzávalók egy adaghoz: fél csésze zsírszegény túró összekeverve 10 dkg, összemorzsolt szárított ananásszal.

Proteindús rágcsálnivaló (206 kalória)

Hozzávalók egy adaghoz: egy nagyobb főtt tojás, 25 g alacsony zsírtartalmú cheddar sajt, 5 szelet abonett.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X