Főoldal > DIÉTA > A top leghizlalóbb állások

A top leghizlalóbb állások

foglalkozáshízáshizlalómunka
0

Írta:

A súlyod természetesen nagyon nagymértékben függ az étrendedtől illetve attól, hogy mennyit mozogsz, de

A súlyod természetesen nagyon nagymértékben függ az étrendedtől illetve attól, hogy mennyit mozogsz, de azzal is összefüggésben állhat, hogy mivel keresed a kenyered. Egy amerikai, karrierépítéssel foglalkozó weboldal készített egy felmérést, amelyben azt derítették fel, hogy mely hivatások járulhatnak hozzá komolyabban a kilók gyors szaporodásához.

A leghizlalóbb állások, nem sorrendben: utazási irodai munkatárs, ügyvéd, bíró, szociális munkás, tanár, művészeti területen dolgozók, tervezők, építészek, adminisztratív asszisztens, orvos, rendőr, marketing és pr-szakértők, IT-szakemberek. Mindezen állások közül a legtöbb plusz kilót az utazási irodai, a bírói, a tanári és az orvosi munka eredményezheti.

Érdekes tény, hogy a rendőrök között is meglehetősen nagy a hajlam a súlygyarapodásra. A weboldal arra is rámutat, hogy a felsorolt foglalkozások majd’ mindegyike sok stresszel jár együtt, és tulajdonképpen ülőmunkának bizonyulnak. A válaszadók 54 %-a pontosan a sok ülésnek tulajdonítja a felszedett kilókat, hiszen naphosszat az íróasztal mellett ücsörögnek és 44%-uk a munkahelyi menzát illetve az irodában elcsipegetett szülinapi tortákat, vagy a konferencia mellé szánt ropogtatnivalót is felelőssé teszi az elhízásért.

allas2.jpg ()Ha te is úgy érzed, hogy a munkahelyed miatt domborodik az az egy-két zsírpárna a hasadon, akkor tájékozódj afelől, hogy az iroda nem biztosít-e az alkalmazottak számára valamelyik közeli edzőteremben edzési lehetőséget vagy, hogy igénybe lehet-e venni más, wellnesshez kapcsolódó lehetőséget. Ezekről az opciókról sokan nem tudnak, így nem is használják ki ezt az esélyt a mozgásra.

Tippek, amellyel elkerülheted a munkahelyi súlygyarapodást

A reggeli legyen kiegyensúlyozott: Ahogy az édesanyák is mondják, a reggeli tényleg a legfontosabb étkezés. De hogy ezzel reggel ne kelljen sokat bíbelődni, keress a neten gyorsan elkészíthető, tápláló reggeliket, így nem kell azon törnöd a fejed, hogy mivel indítsd a napot.

Tervezd meg az ebédet: Pontosabban tervezd be az ebédet! Semmi esetre hagyd ki a főétkezést a munkanapokon, mert így szinte borítékolható, hogy este degeszre fogod enni magad.

Tarts az irodában egészséges rágcsálnivalókat, de csak kis mennyiségben: Ne koplalj a munkaidő alatt! Mindig legyen nálad egy kevés könnyű és egészséges nassolnivaló.

Csempéssz egy kis extra mozgást a mindennapokba: Parkolj egy kicsit távolabb az épülettől. E-mail vagy telefon helyett inkább sétálj oda a kollégákhoz, a szemetest pedig helyezd jó messzire az asztalodtól, így mindig fel kell állnod, ha valamit szeretnél kidobni.

Maradj hidratált: Tarts az asztalodon egy másfél literes ásványvizet és ezt kortyold el a nap folyamán. Ha így túl natúr, akkor dobj bele egy-két szelet citromot vagy lime-ot.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X