Főoldal > DIÉTA > 10 tipp, hogy ne legyen méregdrága az egészséges táplálkozás

10 tipp, hogy ne legyen méregdrága az egészséges táplálkozás

biodrágaegészségolcsó
0

Írta: and

1. Ízesített helyett natúr zabpehely Nem csak olcsóbb a különféle dobozos verzióknál, de eg

1. Ízesített helyett natúr zabpehely

Nem csak olcsóbb a különféle dobozos verzióknál, de egészségesebb is, mert a dobozos fajták gyakran sok hozzáadott cukrot és színezéket tartalmaznak. Ezen kívül a natúr zabpelyhedet azzal dobod fel, amivel csak akarod, így változatosabb is!

2. Bolti vs. otthoni zöldségchips

Ha valami, akkor a zöldség- és gyümölcschipsek valóban megfizethetetlenek. Inkább csináld magad! Tépj darabokra néhány levél kelkáposztát, fújd be főzőspray-vel, szórd meg tengeri sóval, és süsd 250 fokon 15 percig – máris kész a finom házi zöldségchips!

3. Friss helyett konzerv lazac

A friss lazacot kevesen engedhetik meg maguknak, de miért lenne rosszabb a konzervváltozat? A lényeg – az omega-3 zsírsav – úgyis benne van, szóval bátran azokkal a konzervekkel!

bio2.jpg ()

4. Friss helyett fagyasztott gyümölcsök

Majd megőrülsz, annyira ennél egy kis málnát, de októberben már csak aranyáron jutsz hozzá? Válaszd a fagyasztott verziót, ami mindig olcsóbb a frissnél, és a legújabb eljárásoknak köszönhetően pont ugyanolyan egészséges.

5. Proteinszelet, vagy inkább aszalt gyümölcsök?

A proteindús müzliszeletek szintén csillagászati árúak, ám ez is kicselezhető, méghozzá aszalt gyümölcsökkel. Ezek jóval olcsóbbak, de otthon is könnyedén elkészíthetőek, nem beszélve arról, hogy így egyetlen falat gyümölcs sem vész kárba.

6. Készíts tervet

Ha hétvégén nagyjából megtervezed a heti menüt, kisebb a valószínűsége, hogy napközben hirtelen megéhezve egy vagyont versz el egy tányér wellness-menüre. Szóval gondolkodj és főzz előre!

7. Nézz körül a konyhában

Már megint vettél egy csomag kávét, pedig még van egy fél zacskó a szekrény sarkában? Ha hetente átnézed a szekrényeket és a hűtőt, rájössz, mennyi mindenről feledkezel meg a napi rohanásban, és veszed meg újra. Ne költs feleslegesen!

8. Újabb tervek, kicsit másképp

Fusd át a naptárad: mik a programjaid a hétre? Ha lesz olyan nap, amikor nem leszel otthon ebéd- vagy vacsoraidőben, akkorra máshogy kell számolnod anyagilag is, hiszen máshol eszel. Jó ezeket előre tudni!

9. Ne félj a „selejtes”árutól

Szépséghibás barackot látsz a zöldségesnél, ami viszont jóval olcsóbb? Akkor ez alkalommal ne magában edd, hanem készíts belőle shake-et vagy gyümölcssalátát. A kicsit kevésbé frissnek látszó árutól sokan félnek, pedig ha összevágod vagy turmixolod, ízre éppen olyan, mint az új.

10. Figyeld a leárazásokat

Van még otthon müzli, de épp szuperakciós a boltban? Akkor is vegyél belőle, hiszen úgyis kell majd, megromlani nem fog, és ha így előre gondolkodsz, sokat spórolhatsz magadnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X