Főoldal > DIÉTA > Ballonterápiával a biztos fogyásért

Ballonterápiával a biztos fogyásért

elhízásfogyásfogyókúrakövérség
0

Írta:

Előfordul, hogy a túlsúly olyan méreteket ölt, amikor már az egészséget közvetlenül vesz&

Előfordul, hogy a túlsúly olyan méreteket ölt, amikor már az egészséget közvetlenül veszélyezteti. Ekkor sokszor drasztikus módszerekhez kell folyamodni, ugyanis ha még sokáig fennáll ez az állapot, akkor akár az életet is veszélyeztetheti. Akár valamilyen betegég, akár ételfüggőség áll a háttérben, ha túl nagy mennyiségű zsírpárna rakódik le, akkor a szervek könnyen károsodhatnak, így a légzés, és a többi fontos élettani folyamat meghibásodhat. Van, hogy ekkor a szakemberek már nem bízzák a diétás módszerekre az elhízottak egészséget, és komolyabb beavatkozást ajánlanak. Ez főleg akkor következik be, amikor már jócskán megindult a hízás, és a rendszeres testmozgás sem kivitelezhető könnyen. Arra, hogy a betegek megszabaduljanak a súlyfeleslegtől, több orvosi eljárás létezik, de az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb a ballonterápia.

A ballonterápiáról

A ballonterápia alapja az az egyszerű tény, hogy minél kisebb a gyomor űrtartalma, annál kevesebb ételt kíván az ember. Mint amikor egy családi ebédnél jól belakmározunk, és nem tudunk többet enni, mert tele van a hasunk. Tehát a szakemberek azt kívánják elérni, hogy legyen valami a gyomorban, aminek hatására nem lesz nagy étvágyunk. Erre a célra kifejlesztettek egy ballont, ami valójában egy folyadékkal töltött szilikongömb, ami a megfelelő területre helyezve kordában tartja a tápanyagbevitelt. Ez elsőre radikális beavatkozásnak tűnhet, viszont vannak olyan esetek, amikor indokolt lehet. Legtöbbször azoknak szokták felajánlani ezt a lehetőséget, akik minimum öt éve jelentős túlsúllyal küzdenek (akár orvosi segítség ellenére), valamint testtömegindexük már 30-40 körüli. Azt azonban tudni kell, hogy az állam igen kevés esetben állja a ballonterápiát, így a fogyni vágyó sokszor kénytelen kifizetni 400-600 ezer Ft-ot, hogy újra egészséges és karcsú lehessen.

kover2.jpg ()Fontos tudni, hogy a ballon behelyezésével nem kerül le a felelősség a vállunkról, ugyanis a maximális eredmény érdekében mindenképpen javasolt az életmódváltás is. Tehát ha a beavatkozás után is folyton csokin és más édességeken élsz, ne várd, hogy modellalkatod lesz. Az eljárás csupán egy mankó, az egészségedért neked is tenned kell!

A beavatkozás menete

Szerencsére a ballon behelyezése nem igényel komoly műtétet: egy endoszkóp segítségével a szájon át történik altatásban, vagy bódításban. Előtte természetesen gyomortükrözés szükséges, és ha nem találnak semmi akadályt, akkor egy vékony cső segítségével bevezetik a ballont, majd miután a helyére került, feltöltik egyfajta sóoldattal.

Az alkalmazás ideje 6 hónap, ezalatt az idő alatt kb. 20-30 kilótól is megszabadulhatsz. Miután sikerült megválni a zsírpárnáktól, utána már sokkal könnyebb dolgod lesz, mint előtte, ugyanis a fél év alatt a szervezeted hozzászokik a kevesebb adagokhoz, így könnyebben tarthatod meg az elért súlyt, főleg azért, mert hatására mozgékonyabbá is válsz, így rendszeresen elkezdhetsz sportolni.

Fontos, hogy a ballonterápia alatt folyamatosan részt vegyél a kontrollokon, így akár az is előfordulhat, hogy ezáltal örökre búcsút inthetsz az elhízás miatt kialakult betegségeknek.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X