Főoldal > DIÉTA > Alacsony kalóriás ünnepi kávés italok

Alacsony kalóriás ünnepi kávés italok

kávé
0

Írta:

Elérkeztünk az év azon időszakához, amikor a neves kávézóláncok olyan ünnepi meleg

Elérkeztünk az év azon időszakához, amikor a neves kávézóláncok olyan ünnepi meleg italokkal rukkolnak elő, amelyeknek isteni ízük van, ugyanakkor miattuk teljesen dugába dőlhet a diétánk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Bizonyos, hogy egy zsírszegény tejjel felturbózott kapucsínóban csupán 80 kalória rejlik, de abban semmi extra nincs. Olyan trükköket mutatunk, amelyekkel a legnépszerűbb amerikai kávézóláncok kedvenc téli italait reprodukálhatod, „karcsúsított” formában.

Creme Brulee Latte (430 kalória) helyett Creme Brulee Americano (180 kalória)

A Creme Brulee Lattet tejszínnel készítik, viszont ezt azért „diéta-barátabb” módon is elő lehet állítani. A Creme Brulee Americano tulajdonképpen eszpresszó forró vízzel és egy különleges karamell szósszal összekeverve, szóval, ha kihagyjuk az italból a tejszínt és a tejet, azzal jócskán megnyirbálhatjuk a kalóriákat és a zsírtartalmat egyaránt, no és persze az ünnepi élvezetekről, ízekről sem kell lemondanunk. Ez a recept más szezonális kedvenccel működik, tehát próbáld ki ugyanezzel a technikával például a Gingerbread Lattet, kevesebb kalóriával, de ugyanolyan ínycsiklandozó ízzel!

caramel2.jpg ()Karamellás Macchiato (240 kalória) helyett „Karcsúsított” Karamellás Macchiato (140 kalória)

A „karcsúsított” verziónak ugyanolyan gazdag és krémes íze van, mint az eredeti változatnak, viszont kevesebb kalóriát tartalmaz. Az elkészítés során cukormentes vanília szirupot használnak, valamint gőzölt zsírszegény tejet, eszpresszót, a kész művet pedig habbal és vajkaramellás reszelékkel koronázzák meg.

Tojáslikőrös Latte (460 kalória) helyett Tojáslikőrös Misto (220 kalória)

A mistot kalóriaszegény kávéból és gőzölt tejből rittyentik össze, így tehát egy Tojáslikőrös Misto végül is egyszerűen csak kávé gőzölt tojáslikőrrel társítva. Persze nem kell sok tojáslikőr bele, így csökkentheted a kalóriák és a zsír mennyiségét is, ugyanakkor a fenséges és különleges ízt megőrizheted.

Borsmentás Mokka (410 kalória) helyett „Karcsúsított” Borsmentás Mokka (130 kalória)

Egyértelmű, hogy a Borsmentás Mokka egy igazi, dekadens ünnepi kényeztetés, de a „karcsúsított” alternatívában messzire száműzzük a kalóriákat, a zsírt és a cukrot, méghozzá úgy, hogy az elkészítés során cukormentes, speciális, félédes mokka szószt és cukormentes borsmentás szirupot vetünk be.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X