Főoldal > DIÉTA > Hizlalhat a hálószoba

Hizlalhat a hálószoba

alvásfogyókúra
0

Írta:

Elképzelhető, hogy keveset alszol. A kutatók ugyanis összefüggést találtak az alvási szokások &

Elképzelhető, hogy keveset alszol. A kutatók ugyanis összefüggést találtak az alvási szokások és a testsúly között. Ilyen esetben a legegyszerűbb fogyási módszer, ha változtatsz az alvási szokásaidon.

A túlsúly sokszor a hálószobára vezethető vissza. Az elmúlt évtizedben számos tanulmány rámutatott, hogy az alvási szokások hogyan hatnak a súlyra. Minél kevesebbet alszik valaki, annál jobban fogja kívánni a magas zsír- és cukortartalmú ételeket.

Dr. Michael Breus pszichológus és alvás specialista szerint, hogyha valaki megoldja alvási problémáit, azzal együtt fogyni is könyebben fog.

Első lépésként nézz körül a hálószobádban és kérdezd meg magadtól, hogy jól érzed-e magad ott. Amennyiben a válasz nem, változtass a körülményeken. A túl sok fény például nehezíti az elalvást. Az éjjeli lámpa izzóját érdemes úgy megválasztani, hogy alacsonyabb wattos legyen, mint a lakás többi világítóeszközében használt égők.

A második lépés a hang. Ha túl nagy a csend vagy a zaj, az nehezíti az elalvást. Tehát egyik sem jó, meg kell találni az arany középútat. Hiszed vagy sem, kimutatták, hogy az óceán hangját utánzó készülék segít elaludni. Ha a TV segít az elalvásban, nyugodtan hagyd bekapcsolva.

Harmadik lépésben ellenőrizd az ágyad, a matrac és a párna kényelme ugyanis sokat segíthet az elalvásban.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X