Főoldal > DIÉTA > Így étkezz egészségesen és diétásan a gyorséttermekben!

Így étkezz egészségesen és diétásan a gyorséttermekben!

diétaegészségfogyókúra
0

Írta: and

Keresd a zöldségekben gazdag ételeket! Fókuszálj mindig azokra az ételekre, amelyekben sok zöldsé

Keresd a zöldségekben gazdag ételeket!

Fókuszálj mindig azokra az ételekre, amelyekben sok zöldség van, amikor böngészed a választékot. Nem is gondolnánk, de a hizlaló köretek sokszor még a főételeknél is nagyobb veszélyt rejtenek a kilóinkra. Köretként kérj a zsírban tocsogó szénhidrátbomba krumpli helyett párolt zöldséget vagy salátát. Ha kínainál jársz, mindig kérj algasalátát – remek zsírégető. Az alga lúgosít, szabályozza az anyagcserét és kitűnően telít, így kevesebbet eszel majd a kalóriadús ételekből.

Kerüld a panírozott fogásokat!

A rántott ételek transzzsírokban gazdagok, így nemcsak alakodra, hanem egészségedre is károsak. Ne kérj olyan hamburgert, amiben rántott hús van, és kerüld a panírozott fogásokat. A húspogácsák általában selejtdarabokból készülnek, így ezeket egészséged érdekében mellőzd. A kínainál a kedvenc szezámmagos bundás csirkéd helyett keress olyan ételt, amiben natúr csirke van, mert jóval kevesebb kalóriával teljes értékű fehérjéhez juthatsz általa.

meki2.jpg ()Mondj nemet a majonézre és a mártásokra!

A sült krumpli vagy a szárazabb fogások mellé gyakran kérünk majonézt, vagy más, hasonlóan zsíros mártást. Csábítóan hangzik, amikor kérdezik, hogy majonézt vagy ezersziget öntetet adhatnak-e, de te vágd rá rutinból a nemet. Ha mindenképp szükséged van mártogatósra, kérj mustárt vagy tzatzikit. Az utóbbi csak 66 kalória és fogyós összetevőkből (joghurt, uborka és fokhagyma) áll.

Kérj egyfélét és kis adagot!

Ne csak az étel minőségére, az adagokra is figyelj oda! A kínaiból és a gyros tálból kérj bátran fél adagot, a csirkefalatkákból is elég a legkisebb kiszerelést kérned. Bár a pult mögül sokféle csábító étel tekint rád, ne ess kísértésbe, egyszerre csak egyféle ételt kérj (ez alól kivétel a saláta). Nem kell rögtön egy egész menüt megenned, csak azért, mert kedvezőbbnek tűnik úgy az ára. Ezzel az egyszerű szabállyal máris jelentős kalóriát takarítasz meg.

El a kezekkel a desszerttől és a shake-től!

Nagyon étvágygerjesztőek a sütemények, de meglátod, egy adag gyros tál vagy más kiadós fogás után már nincs is igazán szükséged rá, mivel a főétel önmagában elég laktató. A hideg shake, amely különösen a túlfűtött bevásárlóközpontokban esik jó, hasonlóan rossz választás, sőt akár több kalóriát is rejthet magában, mint egy szelet sütemény. Ha az étkezés után mégis hiányérzeted van, igyál meg egy cukormentes tejeskávét. Mindösszesen 60 kalóriát tartalmaz, de kielégíti az édes íz utáni sóvárgást.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X