Főoldal > DIÉTA > Kapcsolj turbó fokozatra: Égess zsírt gyorsan és hatékonyan!

Kapcsolj turbó fokozatra: Égess zsírt gyorsan és hatékonyan!

ananászcitromdiétafogyásgrapefruitgyömbértáplálkozászsírégetészsírpárna
0

Írta:

Ha tartósan és egészségesen szeretnél fogyni, akkor lassabb, kiegyensúlyozott diétát kell követned – ez alapszabály. Vannak olyan helyzetek, amikor viszont gyors eredményre van szükség egy fontos esemény előtt vagy épp csak egy kis felesleg szaladt fel, és attól szabadulnánk meg minél előbb.

A következő szuper gyümölcsök, fűszerek csak úgy falják a kalóriákat és égetik a zsírt, ezért fogyaszd őket bátran! A gyors eredményekért tarthatsz rövid böjtöt, amikor csak ezeket fogyasztod. Ha mindössze diétádat szeretnéd meggyorsítani, építsd bele őket a napi étrendedbe.

Citrom és grapefruit

A citrusfélék közül bátran fogyaszthatsz szigorú fogyókúrák idején is, de a két legtutibb választás a citrom és grapefruit. Minden reggel facsard egy citrom levét egy pohár forró vízbe, és idd meg, amint kicsit kihűlt. Ez elképesztő löketet ad az anyagcserédnek, sőt ha esténként is megismétled, alvás közben se pihennek majd a zsírraktáraid. A grapefruit kesernyés ízéért felelős enzimek egyben remek zsíroldók is, ezenfelül rendszeres fogyasztása májtisztító és immunerősítő hatású. Legjobb, ha napközben két étkezés között nasi helyett eszed.

Wellness Café tipp: Ha nem bírod a grapefruit ízét, inkább grillezd meg, de cukrozni nem ér!

lemon2.jpg ()

Ananász

Az ananász igazi csodafegyver fogyókúra vagy méregtelenítés idején. Finom íze igazi megváltás, amikor valami édességre vágynál, viszont 100 grammja csak 30-50 kalóriát tartalmaz (ez attól függ, mennyire érett és édes). Sőt, a benne lévő bromélia enzimnek köszönhetően ennél jóval több kalóriát éget el, ezért is nevezik negatív kalóriás ételnek. Emellett ez a jellegzetes trópusi gyümölcs csökkenti a vér savtartalmát, így segít megőrizni szervezeted savbázis egyensúlyát.

Wellness Café tipp: Mindenképp friss ananászt vegyél, a konzerveket ugyanis cukrozzák, és az értékes bromélia enzimet sem tartalmazzák!

Gyömbér

A gyömbér kapszaicint tartalmaz, ettől érezzük enyhén csípősnek, pikánsnak. Ennek köszönhetjük azt is, hogy felpörgeti az anyagcserét, mivel megemeli a test hőmérsékletét. Áztass egy darab gyömbérgyökéret egy pohár vízbe, így teaként kortyolhatod. De ízesítheted vele a gyümölcsturmixokat és salátákat is, így hatványozódik szervezeted zsírégető teljesítménye.

Wellness Café tipp: A gyömbér megfázás és torokfájás esetén is remek gyógyír.

Mixelj bátran!

Persze, akármennyire is jó szomjoltó a citromlé, frissítő a grapefruit keserű-savanyú íze, az ananász meg szinte mindenki kedvence, előbb-utóbb unalmasak lesznek önmagukban. Ezért mixeld őket bátran akár más alapanyagokkal is! A mediterrán gyümölcsökből remek reggeli vitaminkoktélok készíthetőek, csak adj hozzájuk egy kis almát, epret vagy áfonyát. Egy grapefruitos saláta csirkemellel vacsorára pedig egyenesen isteni.

Wellness Café tipp: A limonádédat fűszerezheted Cayenne-borssal is, így tovább növelheted zsírégető hatását.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X