Főoldal > DIÉTA > Alacsony kalóriatartalmú késő esti nasik

Alacsony kalóriatartalmú késő esti nasik

édességnasstáplálkozás
0

Írta: and

Te is késő esti nassoló vagy? Már többször és többen megcáfolták, hogy az éjszakai &

Te is késő esti nassoló vagy? Már többször és többen megcáfolták, hogy az éjszakai étkezés szörnyű hatással van a diétádra, de ez nem jelenti azt, hogy ilyenkor bármit megehetsz. Tudod, még az egyenlők között is van egyenlőbb, ez pedig különösen igaz, ha éjjel szeretnél falatozni.

A szóba jöhető késő esti snackek könnyen emészthetők, ellenkező esetben olyan mértékben fog dolgozni a szervezeted, hogy alvás helyett álmatlanul forgolódsz majd. Íme néhány egészséges nasi, amit nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatsz éjjel is!

Grillezett sajt helyett

Bár diéta-kompatibilisnek tűnhet, a magas kalória- és zsírtartalma miatt a grillezett sajt nem jöhet szóba. Ehelyett pakold meg az esti szendvicsedet olyan sovány fehérjével, mint a pulykahús, adj hozzá kevés salátalevelet, és csak egy kis sajtot szórj a tetejére! Készítsd el panini stílusban, így olyan érzésed lehet, mintha nem mondtál volna le a grillezett sajtról, mégis sokkal egészségesebb a vacsorád.

kokusz.jpg ()Süti helyett

Valami édes után sóvárogsz? Keverj össze olvasztott étcsokoládét, mandulát és kókuszt, tedd be a hűtőbe legalább 10 percre. Ha az esti tévénézés közben sztrájkolnak az ízlelőbimbóid, nyugodt lélekkel egyél egy kicsit a fincsi keverékből. Mindössze 41 kalóriáról van szó, ez nem dönti romba a gondosan felépített étrendedet.

Pizza helyett

A minden napszakban nagy kedvenc olasz sztárétel este fogyasztva különösen megnehezíti a szervezeted dolgát. Sok zsírt tartalmaz, emiatt a hosszadalmas emésztési folyamat megakadályoz a pihentető alvásban. Inkább paradicsomos-sajtos húsgombócot válassz egy pitával, vagy pár szem keksszel. Csak 120 kalória, és ha előre elkészíted, végszükség esetén pikk-pakk elővehetsz néhányat a fagyasztódból.

Chips helyett

Ha valami sósra vágysz, ne nyúlj egyből könyékig a chipses zacskóba! Készíts inkább otthon pattogatott kukoricát! Ne az áruházakban megvásárolható mikrózható változatra gondolj, pattogtasd ki magad egy edényben. Ha elkészült, lelocsolhatod bármilyen alacsony kalóriatartalmú öntettel, csipetnyi chili paprikával vagy szárított fűszerekkel – rengeteg íz extra kalória nélkül!

Fagylalt helyett

Néha szükségünk van egy kis fagyira, de ha éppen diétázol, érdemes kipróbálni a jéghideg, krémes ételeket. Egy doboz görög joghurtba keverj friss gyümölcsöket fagyasztott bogyós finomságokkal (áfonya, ribizli, stb.), majd az egészet fagyaszd le a mélyhűtőben. Ha éjjel rád tör a nassolási kedv, csak vedd ki a frigóból, várj pár percet, és eheted is a finom, egészséges fagyit!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X