A napfényes Hawaii-ról: ananászos sonkasaláta Hozzávalók (4 főre): • &
A napfényes Hawaii-ról: ananászos sonkasaláta
Hozzávalók (4 főre):
• 1 friss ananász
• 2 savanykás alma
• 1 citrom leve
• 25 dkg főtt, füstölt pulykacomb
• 4-5 evőkanál majonézes torma
• 3 evőkanál tejföl
• fél csokor kapor vagy petrezselyem
• fél fej saláta
• csipetnyi só
Elkészítés:
Az ananászt és az almát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágjuk, majd elkészítjük a mártást. Ehhez a tormát, a kaprot/petrezselymet, a tejfölt és a sót jól összedolgozzuk, majd mindent finoman összekeverünk, és tálaljuk.
Frissen, akár a csivitelő fülemüle: madársaláta
Hozzávalók (4 főre):
• 4 maréknyi rukkola és madársaláta
• 10 dkg kék penészes sajt, felaprítva
• 2 narancs
• 2 evőkanál olívaolaj
• 5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
A salátaféléket jól megmossuk, és egy tálba helyezzük. Rászórjuk a felaprított sajtot, majd rátesszük a cikkekre szedett narancsot is. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk dióval. Frissen tálaljuk.
Egzotikus: mangós ráksaláta
Hozzávalók (4 főre):
• 40 dkg tisztított garnélarák
• 2 evőkanál vaj
• só, tört színes bors
• 2 érett mangó
• 2 kis fej lilahagyma
• 1 lime leve
• 2 kisebb chilipaprika
• 20 szem fekete olívabogyó
• 1 csokor friss koriander
• 4 maréknyi zöldsaláta-mix
Elkészítés:
A tisztított garnélát forró vajon megforgatjuk, közben sózzuk, borsozzuk, a salátamixet alaposan megmossuk. A mangót, a lilahagymát, az olívabogyókat és a koriandert kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a lime levével ízesítjük. Hozzáadjuk a chilit és a garnélát, végül tálaljuk.
A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!
Fotó: Pinterest