Főoldal > DIÉTA > Tisztítsd meg és turbózd fel a szervezeted tavaszra!

Tisztítsd meg és turbózd fel a szervezeted tavaszra!

diétaméregtelenítéstáplálkozás
0

Írta: and

A hosszú tél után egy gyors méregtelenítés csodát tesz az egészségeddel, a kiné

A hosszú tél után egy gyors méregtelenítés csodát tesz az egészségeddel, a kinézeteddel és az energiaszinteddel is. Fogadd meg az angol szépségguru, Liz Earle tanácsait, akinek saját kozmetikai márkája van, szenvedélye pedig a természetes szépség, az egészség és a jó közérzet.

Amikor Liz-nek azt tanácsolták, hogy kezdjen gyümölcsdiétába, mert több ereje lesz, vagy mondjon le kedvenc ételéről és a csésze kávéjáról, mert ragyogóbb lesz tőle a bőre, először szkeptikus volt. A méregtelenítés fő elvei azonban tradicionális gyógymódokon alapulnak. Belátta, ha lemond bizonyos élelmiszerekről, vagy 24 órán át csak gyümölcsöt eszik, az nem túl megerőltető, mégis nagyszerű eredményre vezet. Mára kidolgozta saját méregtelenítő módszerét, amit gyakran csak egy hétvége során alkalmaz.

„Egy rövid méregtelenítő-program segítségével energetikusak leszünk és megújuljunk: valósággal újraéled a test, nő az energiaszint és újra ragyogó lesz a bőr. Meglátod, a végén sokkal fittebbnek és egészségesebbnek fogod érezni magad, és nem akarsz majd visszatérni a korábbi rossz szokásaidhoz” – mondja Liz, akinek érdemes megfogadni három pontos tanácsát, hogy egészségesebbek lehessünk mi is.

Reggelizz egészségesen!

Az egészséges reggeli nemcsak egész napra tölt fel energiával, de az új éned napi rutinjának egyszerű és kényeztető kezdete is. Liz először a finomított cukorral teletömött müzliket száműzte a reggeliző asztaláról, és rájött, hogy így sokkal energikusabb marad a nap folyamán. Inkább egy tál vízben főtt zabkásával kezdi a napot, amit mézzel édesít és napraforgómaggal szór meg. Amikor inkább valami frissre vágyik, aprított gyümölcsöt választ natúr joghurttal. Nem tud csalódni egy fehérjében gazdag, organikus főtt tojásban sem, amely tele van A-, komplex B- és E-vitaminnal, illetve olyan ásványi anyagokkal, mint a cink. Ezt teljes kiőrlésű pirítóssal és egy pohár narancslével (a C-vitamin segíti a vas felszívódását a tojássárgájából) fogyasztja.

detox2.jpg ()Igyál levest!

A leves nemcsak remek módja, hogy rengeteg vitamint és növényi rostot vigyél a szervezetedbe, de abban is segít, hogy leadj pár kilót. A víz és az étel egyvelege együttesen kerül a gyomorba, és a bélrendszeren is közösen halad át. Tovább marad a szervezetben, mintha a folyadékot és az élelmiszert külön vittük volna be, ezáltal tovább ad teltségérzetet, elkerülve a túlevést. Liz lecserélte az ebédidőben elfogyasztott szendvicsét levesre, amelyet termoszban visz magával, így sosem kell nélkülöznie a levesek jótékony hatásait.

Méregtelenítsd a májadat!

A karácsonyi bulik időszakában mindenki vétkezik a mája ellen. Éppen ezért neked sem árthat, ha kipróbálod az egyszerű, de igen hatékony tekercselést, hogy serkentsd a májad méregtelenítő folyamatait. Csak egy meleg vizes palackra és egy kis törölközőre lesz hozzá szükséged. Legyen rajtad egy köntös, és feküdj  le kényelmesen. Tegyél a jobb oldaladra, a bordád alá, egy nedvesített törölközőt, befedve a májad. A hideg leviszi a testhőmérsékletet, így élénkebb lesz a keringésed ezen a területen. Ezután tedd a meleg vizes palackot a nedves törölközőre, hogy megtartsd a nedvességet és stimuláld az autonóm idegrendszert. Ez fokozza a májban a vér áramlását és segíti a méregtelenítést. Fedd be a meleg vizes palackot egy puha törölközővel, és maradj fekve. Ezt a gyógykezelést lefekvés előtt a legjobb végezni, hiszen az elalvásban is segít. Máskor csak tedd fel a lábaidat, és pihenj legalább fél órát így. Meglátod, ez az olcsó trükk tényleg működik!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X