Egy normál adag csirkemell 23 gramm anyagcsere-gyorsító fehérjét tartalmaz, és hosszútávon
Egy normál adag csirkemell 23 gramm anyagcsere-gyorsító fehérjét tartalmaz, és hosszútávon egyhangúan elkészítve olyan unalmas, mintha levegőt ennél. Azonban szerencsére több mód is van rá, hogy mennyei aroma járja át a húst extra mennyiségű kalória hozzáadása nélkül.
Ha az ízlelőbimbóid valami újra vágynak, próbáld ki a következő recepteket! Egy adagra számoltuk ki őket, tehát egyszerűen szorozd meg az összetevőket annyival, ahány éhes szájat szeretnél megetetni.
1. Mártogass!
A következő finom öntetekkel dobhatod fel a párolt vagy grillezett csirkemellet. Csupán annyi a dolgod, hogy összekevered a hozzávalókat. Ha túl sűrűnek találod őket, nyugodtan önts hozzá még egy kis vizet.
Ananász-gyömbér mártás
¼ kisebb pépesített ananász, 1 csepp friss gyömbér leve, 1 evőkanál száraz fehérbor, ½ evőkanál kukoricakeményítő, ¾ teáskanál hideg víz
Savanykás lekváros
2 evőkanál narancs lekvár, 1 evőkanál dijoni mustár, kevés apróra vágott friss koriander, 1 teáskanál frissen facsart citromlé
Kék sajtos
2 teáskanál zsírmentes natúr joghurt, 1 teáskanál morzsolt kék sajt, 1 löttyentés balzsamecet
2. Dörzsöld!
Nincs szükség olajos pácokra, ha egészséges finomságot szeretnél enni. Dörzsöld be a csirkemellet a következő fűszerkeverékekkel, majd süsd ki a megszokott módon.
Kávés
4 teáskanál finomra őrölt kávé, 2 teáskanál durvára őrölt bors, 1,5 teáskanál só
Indiai
½ teáskanál curry por, ¼ teáskanál só, 1-1 csipet őrölt paprika, őrölt kömény, őrölt koriander, szárított menta, kurkuma és őrölt gyömbér
Fűszeres francia
1 evőkanál Provance-i fűszerkeverék, 1 teáskanál paprika, ½ teáskanál tengeri só, ¼ teáskanál bors
3. Pácold!
Hagyd az egész vagy csíkokra vágott nyers csirkemellet egy éjszakán át a választott páclében a hűtőszekrényben állni. Ezután a hagyományos módon készítsd el az ízletesre, omlósra puhult húst.
Ázsiai
2 teáskanál darált mogyoróhagyma, 2 teáskanál növényi olaj, ¾ teáskanál darált fokhagyma, ¾ teáskanál darált jalapeno paprika, 1 csipet só, 1 csipet őrölt bors, 1 teáskanál darált gyömbér, 1 teáskanál friss citromlé és kevés reszelt citromhéj
Tejszínes-köményes
¼ csésze zsírmentes görög joghurt, ½ teáskanál kömény, 1 gerezd darált fokhagyma
Mustáros-rozmaringos-almás
1 evőkanál almalé, 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring, ½ evőkanál mustár, ½ evőkanál olívaolaj, 1 gerezd darált fokhagyma, ¼ teáskanál őrölt bors
4. Süsd egybe!
Ha egy kicsit szeretnéd igazán megmutatni a főzőtudományod, de 15 percnél többet nem akarsz a konyában eltölteni, a következő szuper receptet ajánljuk.
Piros-fehér-zöld
Forrósíts fel ½ evőkanál repceolajat, adj hozzá 1 gerezd darált fokhagymát, majd hevítsd 1 percig. Tedd rá a kockákra vágott csirkét, és gyakran kevergetve 3-4 percig süsd ezt is. Adj hozzá ½ csésze aprított brokkolit és ugyanennyi vékonyra szeletelt cukkinit. Bolondítsd meg ¼ csésze vékonyra szeletelt lilahagymával, ½ vékonyra szeletelt piros paprikával, és fonnyaszd őket 2 percig. Önts rá 2 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszószt, majd főzd egybe az egész keveréket még 2-3 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Már tálalhatod is!
Fotó: Profimedia – Red Dot