Dobd el az egészségtelen, üres kalóriákat tartalmazó chipses zacskót! Ha valami ropogósra v&
Dobd el az egészségtelen, üres kalóriákat tartalmazó chipses zacskót! Ha valami ropogósra vágysz, készíts olyan nasit, ami nem csak finom, hanem hasznos is a szervezetednek.
Parmezános paszternák chips (4 adag)
Ha szereted a sajtos chipset, ez is ízleni fog. A paszternák gazdag forrása a folsavnak, amely csökkentheti a rák kockázatát és a születési rendellenességek esélyét.
Hozzávalók:
2 db hámozott és vékonyra szeletelt paszternák
1 ek. olívaolaj
1 ek. reszelt parmezán
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220°C fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy tálban alaposan keverd össze a felaprított paszternákot a parmezánnal, majd borítsd be az egészet a tepsibe, de csak egy rétegben. Süsd 10-15 percig, amíg enyhén piros, enyhén ropogós nem lesz. Ha frissen nem fogy el az összes, légmentesen záródó dobozban tárolva 1-2 napig még finom.
Mit tartalmaz 1 adag?
94 kalória, 4 gramm zsír (1 gramm telített zsír), 14 g szénhidrát, 2 gramm fehérje, 3 gramm rost, 4 gramm cukor
Kókusz chips (4 adag)
A papírvékony, ropogós kókusz chips tele van a szív számára egészséges zsírral, ráadásul tökéletesen laktató is. Próbáld ki őket önálló nasiként, de szórhatod salátákra, levesekbe, csirke- és halételekre.
Hozzávalók:
1 érett kókusz
Tengeri só
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra. Csavard a kókuszt egy konyharuhába, és egy kalapáccsal repeszd meg. Ha szétnyílt, kanalazd ki a húsát, majd reszeld le. Az így kapott reszeléket hintsd meg egy kis tengeri sóval. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd süsd kb. 20 percig, amíg a kókusz elkezd barnulni a szélén és száraz tapintásúvá válik. 4-5 napig eltartható légmentesen záródó dobozban.
Mit tartalmaz 1 adag?
71 kalória, 6,5 gramm zsír (6 gramm telített zsír), 3 gramm szénhidrát, 1 gramm fehérje, 1,5 gramm rost, 1,5 gramm cukor
Cukkini chips (4 adag)
Könnyebb, mint a hagyományos burgonya chips, a finom, ropogós bevonatnak köszönhetően pedig senki nem fogja elhinni, hogy valójában immunerősítő, C-vitaminban gazdag zöldséget eszik.
Hozzávalók:
2 cukkini vékonyra szeletelve
só
¼ csésze csicseriborsó liszt
bors
2 ek. apróra vágott petrezselyem
3 ek. reszelt parmezán
1 tojás
2 ek. víz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A szeletelt cukkinit tedd papírtörlőre, és szórd meg sóval. Hagyd állni néhány percig, amíg kiengedi a nedvességet.
2. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a borsot, a sót, a parmezánt és a petrezselymet. Egy másik, nagyobb tálban habverővel dolgozd össze a tojást és a vizet. Ezután jön a „panírozás”: mártsd a cukkini szeleteket a tojásos keverékbe, majd forgasd meg a lisztesben, végül pedig helyezd a tepsibe. 30 percig süsd a szeleteket, amíg ropogósak nem lesznek. Tálald melegen! Ha marad belőle, 1-2 napig légmentesen záródó dobozkában eltarthatod.
Mit tartalmaz 1 adag?
75 kalória, 3 gramm zsír (1,5 gramm telített zsír), 8 gramm szénhidrát, 6 gramm fehérje, 2,5 gramm rost
Fotó: Pinterest