Főoldal > DIÉTA > Egy 35 kilós fogyás titkai: „Már nem vagyok szégyenlős, ha fényképeznek!”

Egy 35 kilós fogyás titkai: „Már nem vagyok szégyenlős, ha fényképeznek!”

diétafogyástáplálkozás
0

Írta: and

Melanie Kitchen Előtte: 100 kgMost: 65 kg „Már nem vagyok szégyenlős, ha fényképeznek!” A New York á

Melanie Kitchen

Előtte: 100 kg
Most: 65 kg

„Már nem vagyok szégyenlős, ha fényképeznek!”

A New York állambeli Buffalo-ban élő 37 éves Melanie Kitchen a munkájából adódó stressz miatt megevett bármikor, bármilyen gyors és könnyen elkészíthető ételt, mint amilyen a grillcsirke vagy a pizza. A második terhessége alatt 2005-ben aztán elérte élete legnagyobb súlyát. „A baba születését követően 95 kilósan már nem volt energiám újszülött lányomat és 17 hónapos fiamat normálisan ellátni. Ráadásul mindezt csak egy plusz megoldandó dolognak éreztem a teendőim listáján. Aztán elértem a százkilós lélektani határt” – meséli.

A változás: 2006 júliusában Melanie műtétet fontolgatott, hogy enyhítse állandósult hát és nyak fájdalmát, amit az óriási mellmérete okozott. Ám az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor egyszer egy családi kirándulás alkalmával, szokása ellenére, nem tudott elbújni a kamera elől, és lefotózták. Elhatároztam, hogy olyan testet szeretnék, amire én is büszke lehetek– emlékezik vissza.

Melanie még abban a hónapban elkezdett hetente háromszor hosszú sétákat tenni.  Ahelyett, hogy készételeket vásárolt volna, otthon főzött és rendesen reggelizett, amit azelőtt rendszerint kihagyott. Próbálta legyőzni a fagylalt utáni sóvárgását, fagyasztott joghurttal. Egyszer, amint éppen dobtam ki a szemetet és megláttam benne a zöldséget és a gyümölcsöt, rájöttem, hogy kívánom, így aztán azt is egyre többet ettem. A sok kis változtatás meghozta az eredményét: a következő két évben le is adott 12,5 kilót.

melanie.jpg ()2008 júliusában egy személyi edző irányítása mellett még egy edzőtermi tréningbe is belekezdett, melynek keretében kardió és erősítő edzést végzett hetente 3-4 alkalommal.  Melanie 77,5 kiló volt, amikor egy térdsérülés miatt ezzel sajnos 2009 decemberében le kellett állnia. Mikor felépült minden erejét belevetette az edzésbe és mellette elkezdett rendszeresen jógázni is. 2011 novemberében végre újra fitt és életerős nőnek érezte magát. Ekkor 65 kilót mutatott alatta a mérleg.  

A jutalom: Az, hogy sikeresen lefogyott, visszatartotta Melanie-t attól, hogy sebészkés alá feküdjön. Ma már nyugodtan viselhet pánt nélküli felsőket és C-s melltartót és nem fél a fényképezőgép elé állni sem. „Nincsenek többé negatív gondolataim azzal kapcsolatban, hogyan is nézek ki valójában. Végre igazán jól érzem magam a bőrömben – mondja lelkesen.  

Melanie tippjei:

Ismételd magad: „Gyakran ugyanazt ettem reggelire és ebédre, így nem kellett újabb és újabb receptötleteken agyalnom, a vacsorát pedig kedvemre variálgattam.”

Nézz szembe a valósággal: Gyakran megkérdezem magamtól, hogy vajon azért eszem-e az adott ételt, hogy kényeztessem magam egy kicsit? És csak akkor fogyasztom el, ha a válaszom: nem. Játssz, hogy fogyj! Ha tudom, hogy aznap nem jutok el az edzőterembe, elviszem a gyerekeket a parkba és lefutom, lemászókázom velük a kalóriákat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X