Főoldal > DIÉTA > Így fogyj le gyorsan nyárra!

Így fogyj le gyorsan nyárra!

diétafogyásfogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

Elképzelésed sincs, hogy tudnál ilyen rövid időn belül megszabadulni a feleslegtől? Hidd el, nem lehetetlen, ha

Elképzelésed sincs, hogy tudnál ilyen rövid időn belül megszabadulni a feleslegtől? Hidd el, nem lehetetlen, ha megfogadod a legjobb táplálkozási és testmozgással kapcsolatos tanácsainkat. Azonban ne feledd: a koplalás tilos, az egészséges fogyás azért egy hosszabb folyamat eredménye. De az alábbi trükkökkel felgyorsíthatod a fogyást!

Eddz naponta kétszer! Reggel sportolj, este sétálj!

Ha gyors fogyás a célod, az edzést rendszeresen be kell iktatnod, a leghatásosabb, ha napi kétszer mozogsz. Ne aggódj, nem kell reggel és este is edzőterembe menned! Végezz kemény edzést a teremben reggel, este pedig iktass be egy hosszabb sétát, vagy menj el úszni. Mindig váltogasd a különböző mozgásformákat, hogy megtartsd a lelkesedésed.

Csak heti egyszer menj bevásárolni!

A legjobb súlycsökkentő tipp, ha csak heti egy alkalommal jársz bevásárolni. Készíts egy bevásárló listát az egészséges, fogyasztó élelmiszerekről, mielőtt elindulsz a boltba, és ragaszkodj is hozzá! Ha csak heti egyszer töltöd fel a konyhaszekrényed és a hűtőd, szigorúan ragaszkodva a listához, akkor biztosan nem fogsz elcsábulni a hizlaló, egészségtelen ételekre.

salad2.jpg ()Legyél a saját szakácsod!

Kontrolláld az étkezéseidet, amennyire csak tudod. Főzz magadnak, hogy biztosan tudd, mi van az ételeidben, és vigyél magaddal egészséges nassokat is a munkahelyedre vagy az iskolába. Így eszedbe se jut majd gyorsétterembe menni, és könnyedén vissza tudod utasítani a kollegáidat vagy a barátaidat, amikor hizlaló ételekkel kínálnak.

Egyél rostdúsan!

A rostban gazdag táplálkozás az egyik leghatékonyabb és legkönnyebben követhető fogyókúrás tipp. Egyél barnarizst, teljes kiőrlésű termékeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket és más zöldségeket. Ezek nemcsak a fogyást segítik, hanem megóvnak a különböző megbetegedésektől is.

Igyál koffeint!

A legtöbb fogyókúrás program tiltólistára teszi a kávét, pedig a koffein felgyorsítja az anyagcserét és beindítja a zsírégetést. Kerüld a mesterséges energiaitalokat, a kávét és a teát pedig fogyaszd cukor nélkül.

Vegyél be mindennap egy halolaj kapszulát!

A halolaj bizonyítottan kiemelkedő hatással van a fogyásra és az általános egészségre is. Bizonyos országokban maguk a kormányok buzdítanak mindennapos halolaj fogyasztásra, az egészséges életmódért harcolva. Nálunk is könnyedén hozzájuthatsz a halolaj lágykapszulához a drogériákban és a bioboltokban. A halolajhoz hasonlóan az olívaolaj is fogyaszt, de ha mellette halolajat is szedsz, csak egy evőkanálnyi mennyiséget tegyél belőle naponta az ételeidre.

Kerüld a negatív gondolatokat!

A pozitív gondolkodással nemcsak egész életedre, a fogyókúrádra is jótékony hatással lehetsz. Tudjuk, hogy nem egyszerű jelentős súlytöbblettől megszabadulni, de a negatív gondolatok leblokkolják a fogyást. Amennyiben már depresszióval küzdesz, az jelentős kihatással van az étvágyadra, ami szintén megakadályozza a súlycsökkentést.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X